Rantepao

Please install Flash® and turn on Javascript.

Rantepao is voor veel reizigers de uitvalsbasis om het unieke, prachtige gebied van Tanah Toraja te verkennen. Het stadje ligt op 600 meter hoogte, heeft 45.000 inwoners en wordt omringd door diverse dorpen die een bezoek waard zijn.

Pasar Bolu

De Pasar Bolu is de belangrijkste markt van Rantepao en ligt twee km ten noordoosten van het centrum. Er is een dagelijkse markt, maar eens per week of eens per zes dagen is er ook de traditionele buffelmarkt, waar naast buffels ook varkens en andere dieren worden verkocht. De buffels en varkens worden gebruikt als offerdieren in de begrafenisceremonieën. Het is dan altijd druk op de Pasar Bolu, want de markt is ook een plek waar de mensen uit de dorpen naartoe komen om er de laatste nieuwtjes te horen en anderen te ontmoeten. Men neemt de tijd voor een kop koffie of een kretek sigaret.

Marthen Mande Weeshuis

Tijdens een bezoek aan het Marthen Mande Weeshuis laten de kinderen hun vaardigheid op deangklung (bamboe muziekinstrument) horen.

Raften

Op de Maulu-rivier en de verder weg gelegen Sadan-rivier worden tochten per kayak of rubberen vlot langs enerverende stroomversnellingen aangeboden. De Sadan-rivier stroomt langs de Gunung Seseanmet daarop de Butaumonga Klif. Daarvandaan heeft u een mooi uitzicht op de rivier en op het 20 km verder gelegen Rantepao.