Vragen over corona en annulatie van mijn reis

9/12/2020

Stel dat mijn vakantie niet kan doorgaan omwille van de, op dat moment, geldende coronamaatregelen. Kan ik dan mijn geld terugvorderen van Arena Travel?

Hieronder verstaan we onder andere een uitreisverbod van de Belgische overheid, een inreisverbod van de lokale overheid, hotels die geen gasten mogen ontvangen of skigebieden die gesloten worden. In dit geval zullen we uw reis gratis annuleren en storten we het reeds ontvangen geld terug, binnen de 30 dagen na de originele vertrekdatum. ( verzekeringspremies, dossierkosten kunnen we niet terugbetalen).

Indien mijn reis wel doorgaat, ben ik dan verzekerd als ik het coronavirus oploop op vakantie?

Arena Travel kan in geen enkel geval verantwoordelijk gesteld worden indien u eender welke besmetting oploopt tijdens uw vakantie. Eventuele kosten die hieraan verbonden zijn vallen ten laste van de persoon zelf (eventueel gedekt door eigen ziekteverzekering).

Mijn reis gaat door, maar ik vind de corona situatie op mijn reisbestemming niet OK. Kan ik dan mijn reis alsnog annuleren en mijn geld terugkrijgen?

Dit is helaas niet mogelijk.

Bij annulatie door de klant gelden de normale annulatievoorwaarden zoals beschreven bij de bijzondere verkoopsvoorwaarden. Terugbetaling van de eventuele annulatiekosten dient u met uw verzekeraar te regelen. De kans is bijzonder klein dat uw annulatieverzekering uw reis zal terugbetalen in geval de reis kan plaatsvinden.

Wat als Arena Travel failliet gaat ? Zijn we dan ons geld kwijt ?

Arena Travel is lid van de Vereniging van Vlaamse Reisbureaus. De VVR is de beroepsvereniging die vooral ten dienste staat van haar leden-reisbureaus (510 leden) en ook de belangen van de reiziger behartigt. Ieder lid van de VVR beschikt over insolventie- verzerkering, waardoor u als reiziger steeds financieel beschermd bent. Via de VVR, zal u de reeds betaalde bedragen kunnen terugvorderen.

Contacteer ons

Arena Travel BVBA | Halensebaan 148 - 3290 Diest

013 / 33 41 02 | eb.levartanera@ofni

A5833 | BE 0899.335.104

dinsdag, donderdag en zaterdag van 13:30 tot 18:00
Of steeds beschikbaar op afspraak

©2020 Arena Travel BV - Webdesign by FastFocus Studios

VVR