14-daagse rondreis Myanmar

Rondreis met Engelstalige privé chauffeur

vanaf €2600 per persoon
ganse jaar boekbaar
13 nachten
Myanmar

Beleef en ontdek authentiek en puur Zuidoost-Azië tijdens deze 14-daagse rondreis Myanmar. Myanmar is een heel bijzondere bestemming, waar het toerisme nog steeds in zekere mate beperkt blijft. Hier moet je zijn als je wil beleven. Een reis naar het voormalige Birma is een kennismaking met een uniek cultureel Boeddhistisch erfgoed, warme mystiek, rijke religieuze tradities en een bontgekleurd alledaags leven.

Voor deze rondreis Myanmar is de richtprijs €2600 per persoon is inclusief internationale vluchten. De prijs is gebaseerd op logement in luxe hotels. De voorgestelde hotels zijn grotendeels 4 of 5-sterren luxe hotels. We kunnen ook hotels in een lagere categorie aanbieden. Voor een exacte prijs, maken we steeds een offerte op maat.

Op dit moment is het vanwege de politieke situatie niet aanbevolen om naar Myanmar te reizen.

Begeleiding door Engelstalige privé chauffeur

Tijdens deze rondreis Myanmar heb je 2 vaste, Engelstalige privé chauffeurs ter beschikking. De eerste chauffeur zal je begeleiden tijdens je verblijf in Yangon. De 2de chauffeur zal je op sleeptouw nemen vanaf dag 3 in Loikaw tot en met het inchecken in Mandalay voor je terugvlucht naar Yangon. De chauffeurs spreken Engels en kun je in vertrouwen nemen. Bij bepaalde problemen of vragen, kun je steeds bij hem terecht. Vervoer in een normale personenwagen, voorzien van airco en het nodige comfort. Is jouw gezin of groep groter, dan kan er ook een minibus voorzien worden.

Uitbreidingen & aanpassingen

Het einde van deze reis kan worden uitgebreid met een strandvakantie aan “Ngapali Beach”. Deze rondreis Myanmar is eveneens prima combineerbaar met een verlenging in buurland Thailand.

Beste reisperiode

Warmste maanden:
Eind maart - juni zijn de warmste maanden in Myanmar, dit is de Birmese zomer. Vooral in Bagan is het dan erg klam/warm, met zelfs max. dagtemperaturen van 40-45 graden. Maar ook in Yangon kan in deze periode de temperatuur oplopen tot 40 graden. Enige uitzondering is het Inle Lake; hier is het altijd koeler door de Shan bergen (en natuurlijk ook in de hill stations).

Regenseizoen:
Het regenseizoen start in mei en loopt door tot ongeveer eind september / begin oktober. De meeste regen valt van juni t/m augustus. De gemiddelde temperatuur ligt dan rond de 25 graden. Vooral de regio rondom Yangon heeft last van de moesson. Ook de Birmese strandbestemmingen zijn gesloten in de maanden juni, juli en augustus (enkele hotels ook in mei en/of september). In Bagan regent het vrijwel nooit en ook in de omgeving van Mandalay valt minder regen. Hier ligt de piek in mei/juni en september/oktober (maar er valt lang niet zo veel regen als rondom Yangon).

Beste reistijd voor Myanmar:
De beste reistijd om Myanmar te bezoeken is van november t/m februari. Dit is het droge en koele seizoen met een gemiddelde temperatuur van 20-25 graden. In de hoger gelegen gebieden (o.a. Kalaw/Inle Lake) kan in deze periode de temperatuur 's nachts dichtbij het vriespunt liggen. Ook in de ochtenden en avonden is het hier behoorlijk koud.

Voordelen Myanmar in laagseizoen:
Hoewel februari doorgaans als een van de beste reismaanden voor Myanmar wordt gezien, is het temperatuurverschil met april of mei nihil. Gemiddeld is het in deze periode zo’n 27-31°C. In de maanden juni t/m augustus valt er af en toe een regenbui, maar hierdoor is alles groen en de temperatuur is nog steeds aangenaam. In het laagseizoen zijn meer hotels beschikbaar en heb je ook meer keuze. Daarnaast kom je natuurlijk ook minder toeristen tegen. Zo kun je nog meer genieten van je rondreis Myanmar!

Je rondreis Myanmar begint in Yangon (ook wel Rangoon genoemd), de voormalige hoofdstad van het land. We blijven hier slechts kort om de belangrijkste trekpleisters te bezoeken. Daarna vliegen we naar Loikaw voor een bezoek aan het bergachtige en rurale gebied rondom het Inle Lake. Vervolgens zetten we ons reis verder naar het westen richting Mount Popa en Bagan. Na een uitgebreid bezoek van Bagan, rijden we via de kleinere stad Monywa, richting Mandalay. In Mandalay blijven we enkele dagen om de omgeving te verkennen. Tenslotte nemen we het vliegtuig terug naar Yangon om vervolgens huiswaarts terug te keren.

Dag 1

Yangon

Na een lange vlucht komen we aan in Yangon. Deze grote stad met 5.000.000 inwoners, was tot 2005 de hoofdstad van Myanmar. Transfer naar het hotel om uit te rusten. Afhankelijk van het uur van aankomst, kunnen er die dag nog een aantal plaatsen bezocht worden.

Inbegrepen maaltijden : /

Hotel:Pullman Yangon Centrepoint

Dag 2

Yangon

Vandaag brengen we een uitgebreid bezoek aan de stad Yangon en omgeving. We starten onze tocht nabij de Sule Pagode en verkennen dan deze stad vol historische gebouwen die herinneren aan de Engelse periode waarin Yangon opgericht werd.

We maken een korte wandeling door de gezellig drukke buurt rondom het monument opgericht ter ere van de onafhankelijkheid en we bezoeken vervolgens de Botataung Pagode - een ideale kennismaking met het boeddhisme.

Na de lunch nemen we de ferry naar het landelijke Dala. Daar maken we een tochtje per fietstaxi en we bezoeken er een paar lokale ambachten. We keren dan terug naar Yangon per ferry en brengen een bezoek aan de beroemde Shwedagon Pagode. We besteden ruim voldoende tijd in dit knap staaltje architectuur.

Inbegrepen maaltijden : Ontbijt

Hotel:Pullman Yangon Centrepoint

Dag 3

Van Yangon naar Loikaw

Na het ontbijt schepen we in voor een binnenlandse vlucht naar Loikaw. Bij aankomst zal je privé chauffeur je opwachten aan de luchthaven. Loikaw is de hoofdstad van de Kayah staat. Het is een authentieke regio die toeristisch nog onontgonnen is. Het is het oorspronkelijke leefgebied van de Padaung vrouwen of de zogenaamde giraffe vrouwen, bekend om het dragen van zware nekringen. De meesten zijn uitgeweken naar het noorden van Thailand waar ze dankzij het bezoek van toeristen een centje kunnen bijverdienen. Hier in het hartje van Kayah zijn ze nog trouw aan hun eigen gebruiken.

In Loikaw brengen we een bezoek aan een klooster (als je op tijd bent bij het klooster kun je zien hoe de monniken hun laatste maaltijd voor die dag krijgen). Ook is er een weeshuis voor jonge nonnen dat je kan bezoeken. Het is opgericht door een non die wezen in huis heeft genomen en de meisjes opvoedt als nonnen.

's Middags wandelen we door Loikaw en brengen we een bezoek aan het museum. Daarna naar het letterlijke hoogtepunt: de op de berg gebouwde Pagode Taungwe Zedi. Je zal, als de weergoden meewerken, vanaf de pagode kunnen genieten van een mooie zonsondergang.

Inbegrepen maaltijden : Ontbijt

Hotel:Keinnara Loikaw

Dag 4

Loikaw

Na het ontbijt kuieren we over de Demore Soe markt en vervolgens gaan we op pad naar een typisch Padaung dorp, gelegen in de glooiende heuvels van de Kayah staat. Het straatbeeld oogt hier verbazingwekkend katholiek in dit voor 90% boeddhistische land. 10% van de Kayah zijn katholiek en dat merken we aan de kruisjes op de kerken en huizen.

Na meer dan een uur rijden door een uniek en prachtig landschap, bereiken we het leefgebied van de Padaung en laten ons verrassen door hun gastvrijheid en zachtaardigheid. Na onze wandeling keren we terug naar Loikaw waar we lunchen in een lokaal restaurant in het centrum.

Tijdens de namiddag is een bezoek aan de Kutobo post met animistische nats-tekens onze eerste stop. Het dagelijks leven van elke Birmaan is doordrongen van deze complexe geestenwereld. Bij de velden en huizen zien we steeds weer dat de bewoners dagelijks kleine offers leggen aan tempeltjes of schrijnen.

Inbegrepen maaltijden : Ontbijt

Hotel:Keinnara Loikaw

Dag 5

Loikaw – Pekon – Samkar – Inle Lake

We ontbijten en rijden vervolgens naar Pekon waar we inschepen voor onze boottocht naar het Inlemeer. Deze boottocht brengt ons door het leefgebied van de Intha minderheden. Zo zien we vriendelijke, in het zwart geklede PA-O dames met hun mooi versierde thanaka gezichten. Het continu wisselende waterlandschap verveelt nooit: boeren die het land bewerken, vrolijk spelende kinderen, dichtbegroeide vaargeulen vol waterhyacinten en drijvende dorpen met gouden pagodes en stoepa’s. Onafgebroken glijdt het vredige landschap voor onze ogen voorbij.

Na de boottocht rijden we met de wagen verder richting het Inle meer. Onderweg maken we een tussenstop om het idrukwekkende pagodecomplex van Kakku te bezoeken.

Kakku is een pagodecomplex dat pas sinds 2000 toegankelijk is voor buitenlanders, daarvoor was het een van de zwarte gebieden van Myanmar, strikt verboden voor toerisme. Het verhaal gaat dat het compleet overwoekerde complex ontdekt is door varkens. Kakku betekent wit varken. Het is zeker indrukwekkend om plusminus 2500 pagodes op een relatief klein oppervlak te zien. En vooral te horen, als niemand praat, klinken enkel de belletjes die aan de toppen van de pagodes in kroontjes hangen. Heerlijk rustgevend.

Inbegrepen maaltijden : Ontbijt

Hotel:Sofitel Inle Lake

Dag 6

Inle Lake

Na het ontbijt varen we ’s morgens naar de westkant van het Inlemeer. Onze waakzame en behendige stuurman loodst de boot via een smal kanaal naar het dorp Indein. Het lijkt wel of hier de tijd is blijven stilstaan. Het nabijgelegen pagodeveld telt wel meer dan 1.000 stoepa’s die vakkundig gerestaureerd worden door lokale ambachtslui. Bij een zacht briesje zorgt het gerinkel van de duizenden belletjes aan de hti’s voor een waar zen-moment. We genieten van de lunch in een oude heritage omgeven door drijvende tuinen. Daarna bezoeken we het Nga Phe Chaung klooster waar we de prachtig versierde altaren bewonderen. Deze offertafels werden door de vroegere plaatselijke Shan-vorsten hiernaartoe gebracht, nadat ze hun macht aan de Britten hadden overgedragen.

Inbegrepen maaltijden : Ontbijt

Hotel:Sofitel Inle Lake

Dag 7

Van Inle Lake naar Mount Popa (300km)

Vandaag maken we een lange, maar mooie rit doorheen bergachtig en ruraal gebied richting Mount Popa. Onderweg genieten we van de mooie landschappen en aanschouwen we het dagelijkse leven van de plattelandsbevolking.

Inbegrepen maaltijden : Ontbijt

Hotel:Mount Popa garden resort

Dag 8

Van Mount Popa naar Bagan

In de ochtend na het ontbijt brengen we een bezoek aan het indrukwekkende rotsklooster Mount Popa, het historisch heiligdom van de geesten of nats. Na het bezoek rijden we richting Bagan, maar eerst brengen we nog een bezoek aan het nabijgelegen Salay. Een stadje met mooie koloniale gebouwen, kloosters en pagodes.

Inbegrepen maaltijden : Ontbijt

Hotel:Ananta Bagan hotel

Dag 9

Bagan

We brengen vandaag een uitgebreid bezoek aan deze fascinerende site. We bezoeken de meest indrukwekkende tempels, waaronder zeker de Ananda-tempel, die model stond voor de andere tempels. We maken een rit per paardenkoets tussen de verschillende gebouwen, de beste manier om de magie van deze bijzondere omgeving te ervaren. We sluiten ons bezoek af bij één van de weinige toegankelijke tempelterrassen waar we genieten van een prachtig uitzicht op de site. Optioneel kan er vroeg in de ochtend een ballonvaart worden bijgeboekt. Dit is een fantastische en romantische ervaring. Kostprijs is ongeveer €350 per persoon.

Inbegrepen maaltijden : Ontbijt

Hotel:Ananta Bagan hotel

Dag 10

Van Bagan naar Monywa

Vanuit Bagan rijden we naar Pakokku. Op onze route ligt de langste brug van Myanmar die onderdeel zal vormen van een nieuwe autoweg die India met Thailand moet verbinden. We nemen een middagmaal in de omgeving van Pakokku en rijden daarna verder richting Monywa. Onderweg rijden we door een arme landbouwstreek die het wereldnieuws haalde toen de Chinezen hier een enorme kopermijn in Letpadaung openden. En kwam toen massaal verzet van de kleine landbouwers in de streek die hun grond dreigden kwijt te spelen. De jonge vrouw die het verzet leidde groeide uit tot een nationale heldin.

In de namiddag bezoeken we het unieke grottencomplex van Poh Win Daung en Shwe-ba-daung. Nabij de Chindwinn rivier aan de overzijde van de stad Monywa hakten gelovigen uit de streek talloze grotten uit in de zandstenen heuvels. Sommige zijn erg klein, andere reusachtig. De oudste grotten dateren uit de 9e eeuw!

Inbegrepen maaltijden : Ontbijt

Hotel:Shwe Taung Tan Hotel

Dag 11

Van Monywa naar Sagaing - AVA - Mandalay

Na het ontbijt wacht ons een nieuw wereldwonder waar we met open mond zullen naar staan kijken: De Borobudur van Myanmar. De Mohnyin Thambuddhei Paya is een boeddhistische tempel met een indrukwekkende stoepa. In deze tempel staan ongeveer 580 000 beeldjes van Boeddha. Niet veel verder staat een gigantisch beeld van Boeddha van 129 meter hoog en daarnaast ligt nog een 90-meter lange Boeddha. Daar stopt het nog niet, want in het Lumpini park errond staan nog eens duizenden beelden van Boeddha in alle vormen en groottes. De beelden worden er door Aziatische bedevaarders aanbeden.

We rijden dan verder naar Sagaing. Onderweg stoppen we bij de Kaungmudaw pagode, een gigantische stoepa die soms helwit en soms goudgeel geverfd is In Sagaing zelf is heel wat te bezoeken en te beleven. De heuvel van Sagaing ligt bezaaid met meer dan 500 kloosters en pagodes. We bezoeken ook de U Ponnya tempel, een grottentempel met een mooi zicht op de omgeving. In Sagaing staan meer dan 400 kloosters en een Boeddhistische Universiteit. Volgens de overlevering zou Siddharta Gautama hier als dier hebben verbleven tijdens één van zijn vele reïncarnaties.

We rijden in de namiddag door naar Ava waar we de oude hoofdstad verkennen per paardenkoets. We bezoeken de drukbezochte pagode van Mahamuni, het voornaamste heiligdom van Mandalay. Duizenden pelgrims kleven hier goudblaadjes op het beeld van de Grote Wijze. Hier zien we mystieke dierenfiguren die overgebracht werden vanuit Angkor Wat en aanschouwen we het proces van de tanakaproductie. We wandelen over de 1,2 kilometer lange U Beinbrug, een 200 jaar oude teakhouten brug zoals er geen twee te vinden zijn in de wereld. Deze drukke wandelweg biedt een onvergetelijk uitzicht op de zacht wegglijdende zon.

Inbegrepen maaltijden : Ontbijt

Hotel:Rupar Mandalar Resort

Dag 12

Mandalay - Mingun

Na het ontbijt bewonderen we de de Kuthodaw pagode met zijn 729 kleine pagodes waarin marmeren tegels zijn aangebracht met hierop de tekst van de Tripitaka, de vroegste geschriften van de boeddhistische leer. Het nabijgelegen Shwenandaw of Gouden Paleis Klooster is het enige koninklijke paviljoen dat de Tweede Wereldoorlog ongeschonden heeft overleefd.Mandalay is de stad van de handwerkers en daarvan getuigen de vele kunstzinnige ambachten zoals het bronsgieten of het bewerken van teakhout en marmer. Ook kalaga’s of typische Birmaanse tapijten komen uit Mandalay. In een werkplaats zien we hoe ze vervaardigd worden en kijken we hoe gespierde mannen met zware houten voorhamers vederlichte goudblaadjes maken. Daarna varen we de majestueuze Ayeyarwady rivier op naar Mingun, dat enkel per boot bereikbaar is. Tijdens de overtocht genieten we van een traditionele Birmaanse lunch.In Mingun zouden 50.000 Arakaanse dwangarbeiders ooit de grootste pagode ter wereld bouwen. Enkel een kolossaal bakstenen voetstuk en de grootste, nog intacte klok ter wereld zijn nog getuige van het glorieuze 19e-eeuwse Birmaanse koninkrijk.

Inbegrepen maaltijden : Ontbijt

Hotel:Rupar Mandalar Resort

Dag 13

Van Mandalay naar Yangon

Vandaag een binnenlandse vlucht naar Yangon voor uw terugvlucht (de volgende dag) naar huis.

Inbegrepen maaltijden : /

Hotel:Pullman Yangon Centrepoint

Dag 14

Vertrek terug naar Brussel

De chauffeur brengt je naar de luchthaven om in te checken voor de terugvlucht.

Inbegrepen maaltijden : /

Pullman Yangon Centrepoint

Yangon

Pullman Yangon Centrepoint ligt in de prachtige koloniale wijk in de binnenstad op loopafstand van Bogyoke en de avondmarkt, en met uitzicht op Maha Bandoola Park, het stadhuis en de unieke Sule Pagoda. Alle kamers hebben een gescheiden douche en bad, bureau, iptv en gratis WiFi. In het hotel bevindt zich het 24 uurs restaurant The Merchant, The Junction At Pullman, de Gustave lobbybar, (beperkte) fitnessfaciliteiten en een balzaal.

Keinnara Loikaw Loikaw

Loikaw

Het beste hotel in Loikaw en het enige hotel met zwembad. De Taung Kwe Pagode ligt op loopafstand. Je kan hier ’s avonds genieten van een prachtige zonsondergang.

Dit hotel ligt op 10 minuten rijden van de vlieghaven en is omgeven door natuur. Het resort is de perfecte uitvalbasis om de Padaung vrouwen te ontmoeten. Elke kamer heeft een eigen balkon waar we kunnen genieten van de omgeving.

Sofitel Inle Lake

Inle Lanke

Het Sofitel Inle Lake Myat Min met 101 suites is een luxe boetiek resort op een ideale locatie aan de oever van het pittoreske Inle-meer, gebouwd tussen 20 hectare rijstvelden en drijvende tuinen. Het heeft een authentieke Myanmar-stijl en de nieuwste technologie. Het resort heeft 2 restaurants, 2 bars, fitness- en wellnesscentrum en 2 zwembaden. Perfect voor stelletjes en reizigers.

Mount Popa garden resort

Mount Popa

Het Mount Popa garden resort ligt in het dal, aan de voet van Mount Popa. Het resort is een uitstekende plek om te ontspannen en ligt temidden van een groene omgeving. Bovendien kunnen gasten gebruik maken van het buitenzwembad.
De kamers bevatten airconditioning, en je kunt gebruikmaken van gratis wifi om gemakkelijk tot rust te komen. Popa Garden Resort biedt 24 uursreceptie, roomservice en koffiebar aan.

Ananta Bagan hotel

Bagan

Het Ananta Bagan hotel is een kleinschalig, maar uitstekend hotel met slechts 24 kamers. Het hotel geniet een eersteklas ligging in de directe nabijheid van Shwesandaw Pagoda. Htilominio Temple is er binnen 20 minuten wandelen. Gasten kunnen steeds gebruik maken van het buitenzwembad met uitzicht op de tuin. De accommodatie

Elke kamer is aangevuld door een privé badkamer uitgerust met een badkuip, een douche en een haardroger.

Elke ochtend kunnen de gasten in het restaurant ontbijten. Het restaurant op locatie serveert lokale keuken. Mya Yadana Restaurant, Nanda Restaurant and Puppet Show en Eden BBB zijn gelegen binnen 50 meter loopafstand.

Shwe Taung Tan Hotel

Monywa

Shwe Taung Tan Hotel - Lake View heeft een restaurant, een fitnesscentrum, een bar en een tuin in Monywa. Deze accommodatie biedt familiekamers en een terras.
Dit kleinschalige hotel beschikt bovendien over een mooi buitenzwembad waar je kan ontspannen.

Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, een flatscreen-tv met satellietzenders, een koelkast, een waterkoker, een hot tub, een haardroger en een bureau. De kamers van het hotel hebben een eigen badkamer met een douche en gratis toiletartikelen en bieden uitzicht op het meer. De accommodatie verzorgt elke ochtend een ontbijtbuffet.

Rupar Mandalar Resort

Mandalay

Het Rupar Mandalar Resort is een bijzonder sfeervol hotel op zo’n 15 minuten van het centrum van Mandalay. Ideaal om tot rust te komen na een drukke dag sightseeing.

Dit kleinschalig boutique resort heeft slechts 22 kamers en suites. Alles is zeer smaakvol en warm ingericht. Zowel binnen als buiten is alles met hout bekleed en er is veel oog voor detail. Bovendien is het volledig resort laagbouw, er zijn geen verdiepingen.

Alle kamers hebben een gezellig terras met zicht op de tuin. Er is een mooi zwembad en een spa die alle soorten massage aanbiedt.

Onderstaande prijzen voor deze rondreis Myanmar, zijn richtprijzen per volwassene persoon, inclusief internationale vluchten. Voor kinderen die op dezelfde kamer als de ouders verblijven, zijn er ook kortingen. Toeslagen in het hoogseizoen zijn niet verrekend in deze richtprijs. Indien je met 4 of meer personen reist, kunnen bepaalde kosten gedeeld worden en zal de prijs ook zakken. We kunnen steeds hetzelfde programma aanbieden met goedkopere hotels in een lagere categorie.

dubbel kamer
richtprijs per persoon €2600

Inbegrepen

 • Internationale vluchten vanuit Brussel of buurlanden
 • 13 overnachtingen in de vermelde hotels
 • Overnachtingen op basis van standaard kamers
 • Ontbijt in ieder hotel
 • Alle transfers zoals beschreven met Engelstalige privé chauffeur
 • Verloop van het dagprogramma zoals beschreven
 • Alle entreegelden
 • BTW en taksen

Niet inbegrepen

 • Overige maaltijden
 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • Visumkosten
 • Fooien
 • Annulatie- & bijstandverzekering
Contacteer ons

Arena Travel BVBA | Halensebaan 148 - 3290 Diest

013 / 33 41 02 | eb.levartanera@ofni

A5833 | BE 0899.335.104

dinsdag, donderdag en zaterdag van 13:30 tot 18:00
Of steeds beschikbaar op afspraak

©2020 Arena Travel BV - Webdesign by FastFocus Studios

VVR