Rondreis Jordanië

11-daagse rondreis Jordanie

vanaf €2300
ganse jaar boekbaar
10 nachten
Jordanië

Ontdek de wonderen van Jordanië tijdens een prachtige rondreis met een privéchauffeur! Verken de historische Romeinse stad Jerash, bewonder de indrukwekkende verloren stad Petra, verken de rode woestijn van Wadi Rum, ervaar de buitengewoon zoute wateren van de Dode Zee en ontspan op de stranden van de Golf van Aqaba. Deze onvergetelijke rondreis Jordanië biedt een uitgebreide verkenning van de meest iconische bezienswaardigheden van het land.

Voor deze rondreis Jordanië is de richtprijs €2300 per persoon, inclusief internationale vluchten. De prijs is gebaseerd op logement in kwalitatieve 4 of 5 sterren hotels. We kunnen ook hotels in een hoger segment aanbieden, of een mix uit verschillende categorieën. Voor een exacte prijs, maken we steeds een offerte op maat.

Begeleiding door Engelstalige privé chauffeur

Vanaf je aankomst in Jordanië, tot en met je terugvlucht, zal één vaste chauffeur je over het de ganse route op sleeptouw nemen. Deze chauffeur spreekt vlot Engels en kan je in vertrouwen nemen. Bij bepaalde problemen of vragen, kun je steeds bij hem terecht. Vervoer in een normale personenwagen, voorzien van airco en het nodige comfort. Is jouw gezin of groep groter, dan kan er ook een minibus voorzien worden.

Uitbreidingen & aanpassingen

Wij kunnen deze rondreis Jordanië aanpassen aan jouw wensen. De verschillende locaties kunnen ook in een andere volgorde bezocht worden. Wij kunnen deze reis ook uitbreiden met bijvoorbeeld een langer verblijf aan de rode zee.

Beste reisperiode

De beste reisperiode voor een rondreis Jordanië is in het voorjaar en najaar. De temperaturen zijn dan aangenaam en je hebt dan de minste kans op neerslag. Wil je toch tijdens de zomervakantie (juni tot en met augustus) naar Jordanië? Houd er dan rekening mee dat dit de heetste periode is.

Je rondreis door Jordanië begint met een verblijf van 3 nachten in de bruisende hoofdstad Amman. Dit vormt de perfecte uitvalsbasis om het noorden van Jordanië te verkennen. Vervolgens trekken we richting de Dode Zee, waar je 2 nachten verblijft om even op adem te komen en te genieten van deze unieke locatie. Daarna vervolgen we onze reis naar Zuid-Jordanië. We overnachten 2 nachten in Petra en bezoeken deze wereldberoemde en historische site, wat absoluut een hoogtepunt van deze rondreis door Jordanië is. Na een bezoek aan Petra mag een overnachting in de woestijn van Wadi Rum niet ontbreken. Voordat we terugkeren naar de hoofdstad voor onze terugvlucht, genieten we nog enkele nachten van een strandvakantie aan de Rode Zee.

Reisroute

Dag 1

Brussel - Amman

Aankomst op de luchthaven "Queen Alia" in Amman. Na het ophalen van je bagage, staat onze vertegenwoordiger klaar om je te verwelkomen voor een korte introductie en om enkele administratieve zaken af te handelen. Vervolgens brengen ze je naar je vaste chauffeur voor deze rondreis door Jordanië. Je wordt overgebracht naar het hotel in Amman, waar je de rest van de dag kunt ontspannen.

Inbegrepen maaltijden : /

Hotel:Corp Amman hotel

Dag 2

Amman & woestijnkastelen

Vandaag staat er een stadstour op het programma, waarbij we de hoofdstad van Jordanië gaan verkennen. We beginnen met het verkennen van het stadscentrum van Amman, een bruisende moderne stad. Onze eerste stop is de Citadel, waar we overblijfselen uit de Romeinse tot de vroege islamitische periode kunnen bewonderen. Hier bevindt zich ook het kleine Archeologische Museum, met een uitstekende collectie die de geschiedenis van de stad belicht. Vervolgens wandelen we via de Souq, waar je een inkijkje krijgt in het dagelijks leven, naar het Romeinse Theater uit de 2e eeuw met 6000 zitplaatsen. Na de lunch gaan we op excursie naar de Woestijnkastelen. Deze werden vroeger gebruikt als halteplaatsen op de karavaanroute, handelsposten en verdedigingsposten. We bezoeken Qasr Amra, bekend om zijn prachtige fresco's en mozaïeken, evenals Al Kharanneh en Qasr Al Azraq, dat vroeger diende als het hoofdkwartier van Lawrence of Arabia.

Inbegrepen maaltijden : Ontbijt

Hotel:Corp Amman hotel

Dag 3

Amman - Jerash - Ajlun & Umm Qais

Vandaag staat de chauffeur klaar bij het hotel om het noorden van Jordanië te verkennen. In de ochtend rijden we naar de spectaculaire Romeinse ruïnes van Jerash, ten noorden van Amman. De vele monumenten in deze stad ademen nog steeds de sfeer van de ooit bloeiende metropool, die beroemd was om zijn prachtige tempels, amfitheaters en pleinen. Vervolgens gaan we naar Ajloun, waar het kasteel van Ajloun hoog boven de groene heuvels uittorent. Dit kasteel diende als een strategische militaire wachtpost die de handelsroutes in de 12e-15e eeuw beschermde. Gebouwd in 1184 door een van de generaals van Saladin, Izzeddin Usama Mungidh, weerstond het kasteel bedreigingen van de kruisvaarders in Noord-Jordanië. Ten slotte bezoeken we Gadara, nu beter bekend als Umm Qais, dat in zijn tijd bekend stond als cultureel centrum en bekend was om het wonder van het Gadareense zwijn. We bezichtigen de indrukwekkende zuilengalerij, een gewelfd terras en de ruïnes van twee theaters. Tijdens een van onze vele stops onderweg, zullen we lunchen.

Inbegrepen maaltijden : Ontbijt

Hotel:Corp Amman hotel

Dag 4

Amman - Madaba - Mount Nebo - Makhawer - Baptism Site - Dode Zee

We verlaten de hoofdstad Amman en vervolgen onze rondreis door Jordanië naar de Dode Zee, het laagste punt op aarde. Gelegen in de Jordan Rift Valley, biedt de Dode Zee een dramatisch en prachtig landschap, ruim 400 meter onder zeeniveau. Onderweg bezoeken we een aantal interessante historische plaatsen:

 • De Baptism Site 'Bethany Beyond the Jordan' of Al-Maghtas, de doopplaats van Jezus van Nazareth en een belangrijke mijlpaal in het ontstaan van het christendom. Via een vredig pad wandelen we naar de plek waar Jezus werd gedoopt door Johannes de Doper. 
 • De sfeervolle mozaïekstad Madaba, bekend om haar mozaïeken uit de Byzantijnse en Umayyad-periode, kerken en archeologische sites. 
 • De nabijgelegen berg Mount Nebo, waar Mozes volgens de overlevering het Beloofde Land aanschouwde en waar hij volgens sommigen zelfs begraven ligt. De top van deze eenzame berg, geteisterd door de wind, biedt een spectaculair uitzicht over de Dode Zee naar de Westelijke Jordaanoever en Jeruzalem.

Inbegrepen maaltijden : Ontbijt

Hotel:Hilton Dead Sea Resort & Spa

Dag 5

Dode Zee

Geniet van een vrije dag aan de Dode Zee, waar je kunt ervaren hoe het is om op het water te drijven zonder enige inspanning. Met een zoutgehalte van 33% bevat de Dode Zee ongeveer tien keer meer zout dan alle andere zeeën ter wereld. Dit zorgt ervoor dat je moeiteloos blijft drijven terwijl je geniet van het unieke landschap om je heen. Naast het ontspannen drijven, wordt aan het water van de Dode Zee een geneeskrachtige werking toegeschreven, waardoor je bezoek niet alleen plezierig maar ook heilzaam kan zijn.

Inbegrepen maaltijden : Ontbijt

Hotel:Hilton Dead Sea Resort & Spa

Dag 6

Petra

Vandaag rij je na het ontbijt naar Petra. De rit duurt ongeveer 3 uur. Onderweg bezoek je het Showbak kruisvaarderskasteel. Vervolgens kom je aan in Wadi Musa, het dorp waar Petra zich bevindt. Eenmaal in Petra breng je een bezoek aan het interessante Petra Museum voordat je incheckt in het hotel.

Vanavond word je getrakteerd op een heel bijzondere ervaring: je bezoekt Petra 's nachts, volgt de kaarsen door de siq (kloof) en geniet van de lokale bedoeïenenmuziek terwijl je de 's nachts verlichte Treasury (Schatkamer) bewondert, een herinnering die je nog vele jaren zal bijblijven.

Optioneel: Vandaag kan er ook een tussenstop worden gemaakt in Wadi Mujib. Hier kun je tussen de prachtige "canyons" zwemmen en wandelen in het water.

Inbegrepen maaltijden : Ontbijt

Hotel: Petra Moon hotel

Dag 7

Petra

Petra is een van de belangrijkste redenen om Jordanië te bezoeken. Vandaag betreed je deze betoverende wereld, die ook wel bekend staat als de rozerode stad van de Nabateërs. Eeuwen geleden bouwden zij hier een koninkrijk dat verborgen lag in de bergen. Dankzij een ingenieus watersysteem kon dit koninkrijk gedijen op deze afgelegen locatie, wat heeft bijgedragen aan het goed bewaard blijven van de prachtige bouwwerken. In 1812 werd de stad herontdekt door de Zwitser Jean Luc Bruckardt en sindsdien is het een trekpleister voor reizigers van over de hele wereld.

Petra is uitgestrekt en je hebt een volledige dag nodig om de stad te verkennen. Het belooft een onvergetelijke dag te worden, dus zorg ervoor dat je goed uitgerust bent voordat je begint. Bovendien begint je bezoek aan Petra op een bijzondere manier met een hike vanuit Little Petra. Onder begeleiding van een lokale bedoeïengids start je de dag via deze nog onbekende, avontuurlijke route om Petra vanaf de achterkant te benaderen!

Inbegrepen maaltijden :Ontbijt

Hotel:Petra Moon hotel

Dag 8

Wadi Rum

Vandaag beleef je niet alleen de geschiedenis, maar ook de unieke landschappen van Wadi Rum tijdens een twee uur durend avontuur met een 4x4 door de woestijn, omringd door torenhoge zandstenen kliffen. Het is gemakkelijk te begrijpen waarom Wadi Rum is gekozen als decor voor een aantal sciencefictionfilms, van Star Wars tot The Martian. Deze uitgestrekte woestijn, romantisch en buitengewoon mooi, bestaat uit enorme bergen die verticaal uit het roze woestijnzand oprijzen en door de wind zijn uitgesleten tot vormen van mensen, dieren en monsters. In de namiddag bereik je het woestijnkamp voor een nacht onder de sterren (in luxe).

Optioneel: De volgende ochtend kun je ervoor kiezen om een woestijnrit te maken per kameel of een luchtballonvaart te maken. We kunnen dit regelen tegen een toeslag.

Inbegrepen maaltijden : Ontbijt + avondmaal

Hotel:Memories Aicha Luxury Camp

Dag 9 - 10

Rode Zee - Aqaba

Geniet van zwemmen, snorkelen, duiken en zonnebaden aan de Rode Zee. Misschien ben je wel toe aan een pauze van de woestijnhitte? De Rode Zee is een prachtige bestemming voor snorkel- en duikexcursies. Je kunt ook ontspannen op het strand of een uitstapje maken naar Bernice Beach. Tijdens deze rondreis door Jordanië bieden we 2 overnachtingen aan de Rode Zee aan, maar een langer verblijf aan het strand is natuurlijk ook altijd mogelijk.

Inbegrepen maaltijden : Ontbijt

Hotel:Grand Tala Bay Resort

Dag 11

Aqaba - Amman - Brussel

Onze rondreis Jordanië loopt op zijn einde. We voorzien nog een laatste transfer vanuit uw hotel aan de Rode Zee, naar de luchthaven in Amman. De rit duurt ongeveer 4 uur. Indien je een de volgende dag een ochtendvlucht hebt, dan kunnen we eventueel nog een extra overnachting voorzien in Amman.

Inbegrepen maaltijden : Ontbijt

Onderstaande prijzen voor deze rondreis Jordanië, zijn richtprijzen per volwassene persoon, inclusief internationale vluchten. Voor kinderen die op dezelfde kamer als de ouders verblijven, zijn er ook kortingen. Toeslagen in het hoogseizoen zijn niet verrekend in deze richtprijs.

tweepersoonskamer
richtprijs per persoon €2300

Inbegrepen

 • Internationale vluchten vanuit Brussel of buurlanden
 • 10 overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig
 • Overnachtingen op basis van standaard kamers
 • Ontbijt in ieder hotel
 • Avondmaal inbegrepen in Wadi Rum tentenkamp
 • 4x4 woestijnrit in Wadi Rum
 • Bezoek petra by night
 • Alle transfers zoals beschreven met Engelstalige privé chauffeur
 • Verloop van het dagprogramma zoals beschreven
 • BTW en taksen

Niet inbegrepen

 • Overige maaltijden
 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • Andere / optionele excursies en activeiten
 • Entreegelden - Jordan Pass - https://www.jordanpass.jo
 • Visumkosten
 • Fooien
 • Annulatie- & bijstandverzekering
Contacteer ons

Arena Travel BVBA | Halensebaan 148 - 3290 Diest

013 / 33 41 02 | eb.levartanera@ofni

A5833 | BE 0899.335.104

dinsdag, donderdag en zaterdag van 13:30 tot 18:00
Of steeds beschikbaar op afspraak

©2020 Arena Travel BV - Webdesign by FastFocus Studios

VVR