Corona-garantie

Inbegrepen voor al onze ski- en golfreizen uit eigen organisatie

9/12/2020

Deze service hebben wij in het leven geroepen voor mensen die graag willen boeken, maar twijfels hebben vanwege de Corona situatie. We voorzien de corona-garantie voor alle boekingen op onze groepsriezen uit eigen organisaite. Als klant ben je dus steeds beschermd tegen financieel verlies.

Update 25/09/20

Buitenlandse zaken heeft het systeem van kleurcodes aangepast.  De belangrijkste wijziging is het feit dat indien een land code rood wordt, er niet langer een reisverbod geldig is voor niet-essentiële reizen naar het betreffende land. Er is voortaan slechts enkel een negatief reisadvies van kracht indien uw bestemming rood kleurt. Dit wil zeggen dat strikt genomen, code rood geen aanleiding meer kan zijn tot een éénzijdige annulatie. In de praktijk zullen wij als reisbureau uiteraard proberen om onze klanten volledig terug te betalen. Maar op dit moment is er helaas geen wettelijke basis of annuleringsverzekering die een volledige terugbetaling kan garanderen.

Stel dat mijn vakantie niet kan doorgaan omwille van de, op dat moment, geldende coronamaatregelen ?

Hieronder verstaan we onder andere een uitreisverbod van de Belgische overheid, een inreisverbod van de lokale overheid, hotels die geen gasten mogen ontvangen of skigebieden die gesloten worden. In dit geval zullen we uw reis gratis annuleren en storten we het reeds ontvangen geld terug, binnen de 30 dagen na de originele vertrekdatum. ( verzekeringspremies, dossierkosten kunnen we niet terugbetalen).

Indien mijn reis wel doorgaat, ben ik dan verzekerd als ik het coronavirus oploop op vakantie?

Arena Travel kan in geen enkel geval verantwoordelijk gesteld worden indien u eender welke besmetting oploopt tijdens uw vakantie. Eventuele kosten die hieraan verbonden zijn vallen ten laste van de persoon zelf (eventueel gedekt door eigen ziekteverzekering).

Mijn reis gaat door, maar toch zou ik graag zelf willen annuleren ?

Bij annulatie door de klant gelden de normale annulatievoorwaarden zoals beschreven bij de bijzondere verkoopsvoorwaarden. Terugbetaling van de eventuele annulatiekosten dient u met uw verzekeraar te regelen.

Wat als Arena Travel failliet gaat ? Zijn we dan ons geld kwijt ?

Arena Travel is lid van de Vereniging van Vlaamse Reisbureaus. De VVR is de beroepsvereniging die vooral ten dienste staat van haar leden-reisbureaus (510 leden) en ook de belangen van de reiziger behartigt. Ieder lid van de VVR beschikt over insolventie- verzerkering, waardoor u als reiziger steeds financieel beschermd bent. Via de VVR, zal u de reeds betaalde bedragen kunnen terugvorderen.

Contacteer ons

Arena Travel BVBA | Halensebaan 148 - 3290 Diest

013 / 33 41 02 | eb.levartanera@ofni

A5833 | BE 0899.335.104

dinsdag, donderdag en zaterdag van 13:30 tot 18:00
Of steeds beschikbaar op afspraak

©2020 Arena Travel BV - Webdesign by FastFocus Studios

VVR