Rondreis Sri Lanka

15-daagse rondreis Sri Lanka met mooie balans tussen cultuur, natuur en strand

vanaf €2300 per persoon
ganse jaar boekbaar
14 nachten
Sri Lanka

Deze rondreis Sri Lanka is een juiste mix tussen een stukje cultuur in combinatie met natuur en strandvakantie. Van talloze natuurgebieden met exotische flora en fauna tot en met theeplantages. Van hagelwitte stranden met palmbomen tot en met ruïneachtige tempels. Tijdens deze rondreis door Sri Lanka kom je hoe dan ook ogen tekort. Geniet van de combinatie van de natuurlijke schoonheid en het rijke culturele erfgoed! Last but not least heeft Sri Lanka een zeer verfijnde keuken met talloze heerlijke gerechten.

De richtprijs voor deze individuele rondreis Sri Lanka is €2300 per persoon is inclusief internationale vluchten. De prijs is gebaseerd op logement in 4-sterren hotels. Een upgrade naar 5-sterren hotels is eveneens mogelijk. Voor een exacte prijs, maken we steeds een offerte op maat.

Begeleiding door Engelstalige privé chauffeur

Vanaf je aankomst in de luchthaven van Colombo, tot en met je terugvlucht, zal één vaste chauffeur je over het de ganse route op sleeptouw nemen. Deze chauffeur spreekt vlot Engels en kan je absoluut in vertrouwen nemen. Bij bepaalde problemen of vragen, kun je steeds bij hem terecht. Vervoer in een normale personenwagen, voorzien van airco en het nodige comfort. Is jouw gezin of groep groter, dan kan er ook een minibus voorzien worden.

Uitbreidingen & aanpassingen

Het einde van deze rondreis Sri Lanka wordt er enkele dagen strandvakantie voorzien in Galle. Eventueel dan dit ook vervangen worden door een langere strandvakantie op de Malediven. Uiteraard kan de route ook uitgebreid worden naar een 3-weekste rondreis.

Beste reisperiode

Sri Lanka kun je het gehele jaar door prima bezoeken. De beste reisperiode voor de zuidwestkust en het binnenland van Sri Lanka is van december tot april, dit is dan ook Sri Lanka’s hoogseizoen. En voor het oosten van Sri Lanka is de beste reistijd van april tot en met september. Maar houd er rekening mee dat het weer zich in Sri Lanka niet laat voorspellen.

Deze rondreis Sri Lanka begint in de Colombo. Maar na aankomst rijden we onmiddellijk naar de kustplaats Negombo, net buiten de hoofdstad. Vervolgens gaan we richting het binnenland om de belangrijkste natuurparken en historisch plaatsen te bezoeken. Tenslotte rijden we terug zuidwaarts via Mirissa om te eindigen met een enkele dagen strandvakantie in Galle.

Dag 1

Aankomst in Colombo - Negombo

Na aankomst op de luchthaven ontmoeting met uw privé chauffeur en transfer naar het strandhotel in Negombo. Deze kleine stad ligt tussen een lagune en de kust en heeft een klein, historisch centrum. In de 17e eeuw waren de Nederlanders hier heer en meester en voeren er wekelijks schepen volgeladen met o.a. kaneel de haven uit richting Europa. Het uitgestrekte stelsel van kanalen en het kleurrijke haventje herinneren nog aan deze tijd. Indien de tijd het vandaag toelaat, bezoeken we de haven, de vis- en fruitmarkt, het Nederlandse fort ,de kerk en een Hindu tempel.

Inbegrepen maaltijden : avondmaal

Hotel: Goldi Sands

Dag 2

Van Negombo naar Dambulla (130km)

We starten onze rondreis Sri Lanka en verlaten we de kust. We trekken naar het binnenland richting naar Dambulla, waar we een bezoek brengen aan de beroemde rotstempels. In de rotsen van deze historische site vindt je vele Boeddha beelden in alle formaten en prachtige muurschilderingen. Het tempelcomplex staat sinds 1991 op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

In de namiddag gaan we naar Minneriya voor een Jeep Safari. Minneriya National Park is bijna 9000 hectare groot en is een ideale ecotoeristische locatie in Sri Lanka. Het is de thuisbasis van Sri Lanka’s favorieten, zoals herten, sambar, wilde buffels, wilde zwijnen, endemische apen als de Toque makaak en de ‘purple faced leaf monkey’, en met name veel olifanten. Het Minneriya-reservoir is ook een habitat voor grote watervogels, waaronder de geschilderde ooievaar en de pelikaan. Na de safari gaan we naar ons hotel om in te checken.

Inbegrepen maaltijden : ontbijt + avondmaal

Hotel: Amaya lake

Dag 3

Dambulla - Anuradhapura - Dambulla

Vandaag rijden we naar Anuradhapura voor een bezoek aan deze eeuwenoude koningsstad. Anuradhapura maakt samen met onder andere de steden Dambulla, Polonnaruwa en Sigiriya deel uit van de culturele driehoek van Sri Lanka. In dit gebied vind je de mooiste culturele overblijfselen terug vanuit een ver verleden. Anuradhapura is lange tijd de hoofdstad van Sri Lanka geweest. Overblijfselen vanuit die tijd vind je nog volop terug in deze stad. Zo heeft Anuradhapura een groot aanbod aan prachtige ruïnes, tempels en stoepa’s en heeft daarmee een plek veroverd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.Voor boeddhisten is Anuradhapura een heilige stad met acht heilige plekken. De bezienswaardigheden in Anuradhapura zijn echt de moeite waard om te bezoeken. Na het bezoek keren we terug naar het hotel om te relaxen.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt + avondmaal

Hotel: Amaya lake

Dag 4

Dambulla - Sigiriya rock - Polonnaruwa - Dambulla

Geniet van een stevig ontbijt, want vandaag kun je je wandelschoenen aantrekken. Het is een absolute aanrader om de Sigiriya Rock Fortress te beklimmen. Dit UNESCO werelderfgoed is in de 5de eeuw na Christus gebouwd door Koning Kashyapa (477-495). Vanaf een afstandje ziet het er al indrukwekkend uit. Volgens de lokale mensen is dit het ‘achtste wereldwonder’, en dat is niet voor niets. Maar ook het verhaal achter de rots is heel bijzonder! En eenmaal boven heb je een fenomenaal uitzicht over de omgeving!

In de namiddag rijden we naar Polonnaruwa, de middeleeuwse hoofdstad van Sri Lanka. Tussen het groen vinden wij talloze overblijfselen van oude bouwkundige meesterwerken. Het koninklijk paleis samen met de overblijfselen van de Quadrangle: de oude citadel door drie concentrische muren omgeven en het vierhoekig tempelterrein, zijn vrij intact. Na dit bezoek keren we terug naar ons hotel.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt + avondmaal

Hotel: Amaya lake

Dag 5

Dambulla - Kandy (100km)

We verlaten definitief ons hotel in Dambulla en zetten onze rondreis Sri Lanka verder richting Kandy. Kandy is met 112.000 inwoners een van de grotere steden op Sri Lanka. Het is de hoofdstad van de Centrale Provincie en het gelijknamige district Kandy.

Onderweg stoppen we aan een ‘spice garden’ en ontdekken we waarom kruiden en specerijen steeds een belangrijke rol hebben gespeeld doorheen de geschiedenis van Sri Lanka. Tijdens je bezoek aan een kruidentuin krijg je meer inzicht in een eeuwenoude industrie van specerijenproductie, die veel Europese en Aziatische kooplieden naar de havens van het oude Sri trok Lanka. Dichtbij de bron voor verse specerijen kan je niet zijn.

’s Avonds in Kandy is er een spectaculaire culturele show. Typische lokale dan met muziek, gemaskerde dansers en vuurspuwers.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt + avondmaal

Hotel: Suisse

Dag 6

Kandy

In de voormiddag bezoeken de beroemde Tempel van de tand, gelegen aan de oevers van het Kandy meer.  Deze tempel is één van de meest heilige Boeddhistische pelgrimsoorden ter wereld. Dagelijks komen duizenden Boeddhisten naar de tempel omdat hier de linkerbovenhoektand van de Boeddha wordt bewaard. De tand van Boeddha is opgeborgen in een schrijn op de bovenste verdieping van de tempel.

In de namiddag een rustig bezoek (te voet) aan Kandy-stad met de mooie huizen en tempels, winkeltjes, markten,..

Tenslotte bezoeken we vandaag de fantastische botanische tuin in Kandy. Het klinkt misschien niet zo spannend maar een bezoekje aan de botanische tuin mag je echt niet overslaan. Dit gigantische park is erg mooi aangelegd met honderden verschillende planten waarvan je er vele waarschijnlijk nog nooit hebt gezien. Kijk ook af en toe eens omhoog want in de bomen hangen hier en daar enorme vleermuizen.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt + avondmaal

Hotel: Suisse

Dag 7

Van Kandy naar Nuwara Eliya (75km)

We verlaten Kandy en zetten onze rondreis Sri Lanka verder richting Nuwara Eliya. Nuwara Eliya is een van de populairste bestemmingen in de ‘theeregio’ van Sri Lanka. Deze regio wordt – vanwege de duizenden heuvels – ook wel de ‘Hill Country’ genoemd. Nuwara Eliya is een prachtig stadje in de Engelse en Victoriaanse stijl opgezet met een fascinerend uitzicht over het groene landschap. Het stadje is gelegen aan de voet van de hoogste berg van Sri Lanka, Pidurutalagala, en doet nog steeds typisch Engels aan. Niet voor niets wordt het Little England genoemd: u vindt er vele typisch Engels cottages, huizen en golfclubs. Vanwege de hoge ligging kan het hier ’s avonds nog bijzonder koud zijn, maar dit is precies datgene wat de Britten deed besluiten zich hier te vestigen

Vandaag bezoeken we de indrukwekkende ‘Ramboda’ en ‘Devon’ watervallen. De Ramboda Falls zijn de hoogste en mooiste watervallen van Sri Lanka. De watervallen liggen bij het plaatsje Ramboda, ten noorden van Nuwara Eliya.

Uiteraard moet je ook de theevelden bekijken rondom de stad. We bezoeken een plantagage en thee fabriek. Hier leer je meer over hoe thee wordt gemaakt en uiteraard kun je ook wat thee proeven.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt + avondmaal

Hotel: Araliya Green Hills

Dag 8

Nuwara Eliya

Vandaag bent u vrij in de voormiddag om wat uit te relaxen in het hotel. In de namiddag doen we een stadstour en bezoeken we het authentieke stadje van Nuwara Eliya. We bezoeken het oude postkantoor en de bezichtigen de oude gebouwen uit Brits koloniale tijd.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt + avondmaal

Hotel: Araliya Green Hills

Dag 9

Van Nuwara Eliya naar Yala (190km)

Na het ontbijt nemen we de trein van Nuwara Eliya naar Ella. Eén van de mooiste treinreizen ter wereld! Een onvergetelijke ervaring en een must tijdens uw rondreis in Sri Lanka! De rit voert je door groene heuvels met theeplantages, hoge bergen, rijstvelden, kleine dorpjes en zwaaiende kinderen in schooluniform. Daarnaast is het de uitgelezen kans om in contact te komen met de lokale bevolking, die ook volop gebruik maakt van de trein. Na aankomst in Yala, zal de chauffeur je opwachten aan het station om vervolgens naar het hotel te rijden.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt + avondmaal

Hotel: Mandara rosen

Dag 10

Yala

S' Morgens doen we een jeepsafari in Yala National Park. Yala National Park is het meest bezochte en het tweede grootste nationale park in Sri Lanka. Een bezoek aan Yala National Park wordt gezien als een van de hoogtepunten van een rondreis door Sri Lanka. In het nationale park wordt u getrakteerd op trompetterende olifanten, roedels jakhalzen, prachtige vogels en wellicht zelfs een ontmoeting met het legendarische luipaard, dat zich meestal als een schaduw door de onderbegroeiing van het bos begeeft. Met andere woorden, een bezoek aan deze regio van droog bosland, met z’n vele open vlaktes en kleine meertjes is een must!

Inbegrepen maaltijden: ontbijt + avondmaal

Hotel: Mandara rosen

Dag 11

Van Yala naar Mirissa (140km)

Na het ontbijt een rijden we in de voormiddag naar ons hotel aan de kust in Mirissa. Mirissa ligt in het zuiden van Sri Lanka, tussen grote steden Galle en Matara in. Aanvankelijk niet meer dan één straat met een paar accommodaties en een rotishop, is dit nu uitgegroeid tot dé strand hotspot van Sri Lanka. Tegenwoordig vind je hier een grote verscheidenheid aan boutiquehotels, hostels en leuke guesthouses. Ook zijn er meer dan genoeg restaurants, beachclubs en koffiezaakjes.

Vrije namiddag Mirirssa.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt + avondmaal

Hotel: Mandara resort

Dag 12

Van Mirissa naar Galle (40km)

In de voormiddag gaan we aan boord van een kleine boord voor een excursie walvissen spotten. Deze regio is een van de beste ter wereld om wilde walvissen te bekijken. Het is heel indrukwekkend om deze gigantische dieren te zien zwemmen. Namiddag rijden we naar ons strandverblijf in Galle.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt + avondmaal

Hotel: angel beach Unawatuna

Dag 13 tot 15

Strandvakantie in Galle

Tijdens je verblijf in Galle zijn er nog een aantal excursies inbegrepen. We bezoeken het Dutch fort, het maritiem museum, een schildpadden opvangcentrum en een boottocht tussen de mangroves. Voor de rest van de tijd bent u vrij om nog te genieten van een welverdiende strandvakantie.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt + avondmaal

Hotel: angel beach Unawatuna

Dag 15

Terug naar huis

Vandaag een transfer naar de luchthaven van Colombo voor je terugvlucht.

Goldi Sands

Negombo

Het strand van Goldi Sands Hotel is waarschijnlijk een van de mooiste natuurlijke en ongerepte stranden van het eiland en is ideaal om te ontspannen en te genieten van de zon. Het hotel biedt u tal van activiteiten, zo is er een zwembad, kunt u genieten van de watersporten aan het strand of één van de andere activiteiten die Goldi Sands Hotel heeft te bieden. In de avond kunt u genieten van heerlijke maaltijden, entertainment en niet te vergeten de prachtige zonsondergang.

Amaya lake

Dambulla

Mooi gelegen langs het Kandalama-meer en met uitzicht over het gebergte en de groene omgeving kunt u tot rust komen in het mooie Amaya Lake hotel. Dankzij haar gunstige ligging in de Culturele Driehoek is het hotel een prima uitvalsbasis om de hoogtepunten van Dambulla en Sigiriya te bezoeken. Tevens ligt het Wasgamuwa National Park niet ver van het hotel vandaan.

Suisse

Kandy

Het koloniale Hotel Suisse Kandy ligt te midden van drie hectare prachtig aangelegde tropische tuinen en vlak naast het meer van Kandy. Hoewel het hotel zeer rustig gelegen is, bent je vanuit hier binnen een paar minuten lopen in het stadscentrum, waar je gezellige winkels en restaurantjes vindt. Ook andere bezienswaardigheden van Kandy en de omgeving zijn uitstekend te bereiken. Kortom een uitstekende uitvalsbasis voor een bezoek aan Kandy!

Araliya green hills

Nuwara Eliya

Het Araliya Green Hills is een fraai gelegen 4-sterren hotel. Met ruime kamers gelegen in laagbouw in koloniale stijl en een vriendelijke service is dit hotel een populaire keuze bij veel bezoekers van Nuwara Eliya. De 160 kamers zijn van alle gemakken voorzien, zoals een flatscreen televisie, verwarming (airco is op deze hoogte niet nodig), eigen badkamer met bad/douche, minibar/koelkast, telefoon, waterkoker, koffie & thee, elektronisch kluisje en gratis WiFi.

Het Araliya Green Hills Hotel beschikt verder over een uitstekend restaurant, een verwarmd zwembad, een poolbar, spa & wellnesscenter, fitnesszaal, lounge, een uitkijkpunt boven in het hotel.

Araliya Green Hills Hotel ligt in het stadscentrum en in de bergen in Nuwara Eliya. Geniet van de prachtige natuur bij Nationaal Park Horton Vlakten en Victoria Park. Of bezoek enkele plaatselijke attracties, zoals Pedro Tea Factory en Hakgala Botanic Gardens.

Mandara rosen

Yala

Srilankaanse gastvrijheid, luxe en uitstekende service staan hier centraal. Het tropische Mandara Rosen hotel ligt te midden van de groene bergen waar het getjilp van de vogels zorgt voor een unieke ervaring. De locatie, sfeer en service in het hotel dragen bij aan een fijne vakantie. Dit sfeervolle boutique hotel telt 58 smaakvol ingerichte kamers en suites. De kamers zijn voorzien van airco, LCD-televisie, bureau, waterkoker, koffie & thee, badkamer en balkon of veranda met zitje.

Mandara resort

Mirissa

Kleinschalige accommodatie en een ideaal hotel om te verblijven voor als u walvissen wilt spotten. Het Mandara Resort Mirissa ligt aan de zuidwestkust van Sri Lanka en biedt gasten een keuze uit zorgvuldig ingerichte accommodatie-opties, heerlijke gerechten en een schat aan faciliteiten, in een sfeer van discrete luxe en intieme charme.

Angel beach Unawatuna

Galle

Angel Beach Unawatuna ligt in Unawatuna, op 800 m van het strand Mihiripenna, en biedt accommodatie met een restaurant, gratis privéparkeergelegenheid, een buitenzwembad en een bar. Tot de verschillende faciliteiten behoren een gemeenschappelijke lounge, een tuin en een privéstrand. De accommodatie biedt een 24-uursreceptie, roomservice en een geldwisselservice.

richtprijzen

Onderstaande prijzen voor deze 15-daagse rondreis Sri Lanka, zijn richtprijzen per volwassene persoon, inclusief internationale vluchten. Voor kinderen die op dezelfde kamer als de ouders verblijven, zijn er ook kortingen. Toeslagen in het hoogseizoen zijn niet verrekend in deze richtprijs. Indien je met 4 of meer personen reist, kunnen bepaalde kosten gedeeld worden en zal de prijs ook zakken. We kunnen steeds hetzelfde programma aanbieden met hotels in een hogere of lagere categorie.

dubbel kamer
richtprijs per persoon €2300

Inbegrepen

 • Internationale vluchten vanuit Brussel of buurlanden
 • Overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig
 • Overnachtingen op basis van standaard kamers
 • Half-pension : ontbijt + avondmaal in ieder hotel
 • Alle transfers zoals beschreven met vaste engelstalige privé chauffeur
 • Verloop van het dagprogramma zoals beschreven
 • Alle parking-, tol- en bezininekosten
 • BTW en taksen

Niet inbegrepen

 • Overige maaltijden
 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • Fooien
 • Entreegelden bij monumenten
 • Annulatie- & bijstandverzekering
Contacteer ons

Arena Travel BVBA | Halensebaan 148 - 3290 Diest

013 / 33 41 02 | eb.levartanera@ofni

A5833 | BE 0899.335.104

dinsdag, donderdag en zaterdag van 13:30 tot 18:00
Of steeds beschikbaar op afspraak

©2020 Arena Travel BV - Webdesign by FastFocus Studios

VVR