Rondreis Zuid-India

Een onvergetelijke rondreis doorheen Zuid-India

vanaf €2500 per persoon
ganse jaar boekbaar
15 nachten
India

Deze 16-daagse rondreis Zuid-India biedt een prachtige reisroute waar zowel de cultuur- als natuurliefhebber volop aan zijn trekken zal komen. In het zuiden van India bevinden zich talrijke prachtige en kleurrijke hindoetempels die uitstekend bewaard zijn gebleven. Hoewel er hier geen Taj Mahal is, heeft het cultureel erfgoed in Zuid-India veel te bieden!

Tijdens deze rondreis door Zuid-India verkennen we ook de natuur via de "West-Ghats". Deze indrukwekkende bergketen loopt langs de westkant van het Deccan-plateau en scheidt dit hoogland van een smalle kustvlakte langs de Arabische Zee. Met een beetje geluk kunnen we in Periyar wilde olifanten, tijgers en luipaarden spotten.

Voordat we aan het einde van onze reis genieten van enkele dagen strandvakantie, maken we een mini-cruise door de ‘backwaters’ van Kerala. Dit uitgestrekte netwerk van rivieren, meren en kanalen langs de kust biedt een unieke ervaring. Voor elk wat wils tijdens deze prachtige rondreis door Zuid-India!

Voor deze rondreis Zuid-India is de richtprijs €2500 per persoon is inclusief internationale vluchten. De prijs is gebaseerd op logement in hoofdzakelijk 4 sterren hotels van goede kwaliteit. We kunnen ook hotels in een lagere categorie aanbieden. Voor een exacte prijs, maken we steeds een offerte op maat.

Begeleiding door Engelstalige privé chauffeur

Vanaf je aankomst in Chennai, tot en met je terugvlucht, zal één vaste chauffeur je over het de ganse route op sleeptouw nemen. Deze chauffeur spreekt vlot Engels en kan je in vertrouwen nemen. Bij bepaalde problemen of vragen, kun je steeds bij hem terecht. Vervoer in een normale personenwagen, voorzien van airco en het nodige comfort. Is jouw gezin of groep groter, dan kan er ook een minibus voorzien worden.

Lokale gidsen

Bij het bezoek van de verschillende sites en steden, zal er steeds een lokale gids aanwezig zijn. De gidsen tijdens deze rondreis Zuid-India zijn doorgaans gediplomeerd en hebben een zeer goede kennis over de geschiedenis van hun streek.

Uitbreidingen & aanpassingen

Op het einde van deze rondreis Zuid-India, zijn er enkele dagen strandvakantie voorzien in Mararikulam. Wil je liever enkele dagen verblijven aan een droomstrand in de nabijgelegen Malediven ? Geen probleem, we kunnen de route steeds aanpassen. Verder zijn er nog tal van andere mogelijkheden voor een langer en meer uitgebreid bezoek van Zuid-India. We kunnen dit programma ook boeken met alle avondmalen inbegrepen.

Beste reisperiode

Het zuiden van India, met de backwaters van Kerala en kleurige tempels van Tamil Nadu, heeft een tropisch klimaat. Hier vind je het hele jaar door temperaturen van rond de dertig graden en loopt de temperatuur alleen in mei en juni wat verder op. Van juni tot oktober valt de moesson. Er kunnen iedere dag een aantal korte, heftige buien vallen, maar meestal zal het 's nachts regenen. Tijdens het regenseizoen heb je meer bewolkte dagen, maar het is best nog wel doenbaar om dan te reizen.  De periode van half oktober tot en met april is sowieso de beste reisperiode voor het zuiden.

Tijdens het eerste deel van onze rondreis door Zuid-India bezoek je majestueuze tempels en paleizen die net zo indrukwekkend zijn als de bouwwerken in het noorden van het land. Vervolgens rijden we door prachtige natuurparken verder naar het westen. Met wat geluk kun je hier onder andere wilde olifanten, tijgers en luipaarden spotten. Op dag 11 staat er een onvergetelijke minicruise met overnachting op het programma, door het natuurlijke waterbekken van Kerala. Aan het einde van de rondreis is er nog tijd om enkele dagen te genieten van een strandvakantie aan de mooie stranden van Mararikulam. Optioneel kan de strandvakantie in Mararikulam worden vervangen door een ultieme uitbreiding naar de Malediven.

Reisroute

Dag 1

Chennai

Na een lange vlucht komen we aan in Chennai, de startlocatie van deze rondreis. Met 4.200.000 inwoners, is het de grootste stad in het zuiden van India. Transfer naar het hotel om uit te rusten.

Inbegrepen maaltijden : /

Hotel: THE Park

Dag 2

Van Chennai naar Mahabalipuram (144km)

Ochtendtour door Chennai met een bezoek aan het overheidsmuseum om ondermeer de unieke ‘Bronze Gallery’ te zien (Gesloten op vrijdag en feestdagen). We bezoeken kort de bloemen- en fruitmarkt, het Hooggerechtshof, het Fortmuseum, Marina Beach, Santhome Cathedral en Snake Park.

Later rijden we naar Mahabalipuram en bezoeken onderweg Kanchipuram. Kanchipuram (64 km van Madras) is één van de zeven heilige steden van de hindoes en tevens één van de oudste in India. Je kunt hier een grote hoeveelheid schitterende tempels uit de 6e en 7e-eeuw bezichtigen waaronder de 185 meter hoge Ekambareswarar. Niet voor niets heeft het de bijnaam 'gouden stad met 1000 tempels'. Kanchipuram is ook gekend omwille van zijdeproductie. We bezoeken het Shreenivas Silk House.

Inbegrepen maaltijden : Ontbijt

Hotel: Four points by Sheraton

Dag 3

Mahabalipuram

Mahabalipuram is een perfecte kennismaking is als je voor het eerst in India bent. Een lang strand, palmbomen en vele eeuwenoude tempels strekken zich uit langs het -uit de kluiten gewassen- dorp. Het is ook een dorp waar de tempels een belangrijke religieuze betekenis hebben. Geen wonder dat Mahabalipuram een mystiek dorp is, dat trekpleister voor pelgrims en toeristen is.

We bezoeken in de voormiddag de belangrijkste tempels van Mahabalipuram. Tussen de 3de en 7de eeuw werd Mahabalipuram het cultureel centrum van Pallava met een bloeiende literatuur, kunst en architectuur. De kunst en architectuur is terug te zien in de diverse tempels in de directe omgeving waaronder Arjuna`s penance, Panch Rathas en de kusttempel. In de namiddag zijn geen bezoeken gepland en is vrij te besteden.

Inbegrepen maaltijden : Ontbijt + avondmaal

Hotel: Four points by Sheraton

Dag 4

Van Mahabalipuram naar Pondicherry (120km)

We vertrekken naar Pondicherry, één van de belangrijkste toeristische bestemming in Zuid-India met zijn koloniale gebouwen, brede lanen, tempels, kerken en moskeeën.

Na de lunch bezoeken we Auroville, 'The City of Dawn', opgericht door De Moeder, Mirra Alfassa in 1968. In deze universele stad kunnen mannen en vrouwen van alle landen in vrede en progressieve harmonie leven, voorbij geloofsovertuigingen, alle politiek en nationaliteiten, hier manifesteert zich de visie van Sri Aurobindo. Het doel van Auroville is het realiseren van een werkelijke menselijke eenheid in verscheidenheid. De Matrimandir, een opvallend 30-meter hoog bouwerk in de vorm van een gouden metalen wereldbol, ligt in het centrum van de stad. De Matrimandir wordt de ziel van de stad genoemd en ligt sereen in een grote open ruimte van de Matrimadir tuin.

Inbegrepen maaltijden : Ontbijt

Hotel: Accord

Dag 5

Van Pondicherry naar Tanjore (170km)

Na het ontbijt rijden we naar Tanjore, de 'rijstkom van Tamil Nadu "en bekend om de Brahadeeswarar Tempel. De tempel was meer dan duizend jaar geleden gebouwd door de Koning Rajarajan, is een architectonisch wonder. In de de namiddag bezoeken we deze unieke historische tempel.

Inbegrepen maaltijden : Ontbijt

Hotel: Sangam

Dag 6

Van Tanjore naar Madurai via Trichy (190km)

Na het ontbijt, vertrek naar Madurai. Onderweg bezoek aan het stad Trichy - Het is een sfeervolle tempelstad op de zuidelijke oever van de Kaveri-rivier, waar ossenkarren nog altijd een vertrouwd beeld zijn in het levendige straatbeeld. Het stadscentrum wordt gedomineerd door de Rock Fort-tempel, gelegen op een 83 meter hoge rots, vanwaar je een schitterend uitzicht hebt over de stad. De 437 traptreden, die vanaf de Chinnar Bazaar naar de Vinayaka-tempel op de top leiden, zijn uitgehouwen uit de rots en voor het grootste gedeelte overdekt. Een andere tempel die je beslist niet mag missen is de Sri Ranganathaswamy-tempel, kortweg ook wel de Srirangam-tempel genoemd, naar het eiland in het midden van de Kaveri-rivier waarop dit grootste hindoestische tempelcomplex ter wereld gelegen is : de totale oppervlakte bedraagt zon 60 hectare. De hoofdtempel is gewijd aan Vishnu (in zijn incarnatie als Rangantha) en vormt het centrum van in totaal zeven ommuurde tempelgangen (prakramas). Op de muren staan in totaal 21 gopurams, alle voorzien van schitterend beeldhouwwerk. De meest indrukwekkende gopuram is de hoofdtoegangspoort en is 73 meter hoog. Aansluitend rijden we per auto naar Madurai.

Inbegrepen maaltijden : Ontbijt + avondmaal

Hotel: Heritage Madurai

Dag 7

Madurai

Na het ontbijt wordt je opgehaald voor een stadstour door Madurai. We bezoeken de voornaamste bezienswaardigheid van Madurai, de in het hart van de oude stad gesitueerde Sri Meenakshi Tempel, een uitbundig barok voorbeeld van Dravidische architectuur. De gopurams van deze tempel zijn van top tot teen overdekt met een ademloze overdaad van veelkleurige beelden van goden, godinnen, dieren en mythische figuren. Deze tempel zindert van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat van activiteit. Vanuit heel India komen de pelgrims om de heiligdommen te aanbidden. De hoofdtempel heeft lange galerijen en grote zalen die door pilaren worden gedragen. De Zaal van Duizend Pilaren is vermaard vanwege de 'muzikale' pilaren en trekt dagelijks tienduizend bezoekers. Na een bezoek aan de madurai market nemen we een kijkje in het Thirumalai Nayak Paleis uit 1636. Dit in Indo-Saraceense stijl gebouwde paleis heeft wel 240 pilaren die tot 12 meter hoog zijn. Er is een fraaie tuin met een klein museum. Tenslotte brengen we een kort bezoek aan het waterreservoir van Mariamman Tepakkulam, en het Gandhi Museum.

Inbegrepen maaltijden : Ontbijt + avondmaal

Hotel: Heritage Madurai

Dag 8

Van Madurai naar Munnar (150km)

Vandaag rijden we naar Munnar. Een rit van ongeveer 4 tot 5 uur. Onderweg stoppen we voor lunch en foto’s te maken van de mooie landschappen. Bij aankomst vrije tijd om te relaxen in het hotel.

Inbegrepen maaltijden : Ontbijt

Hotel: The panoramic getaway

Dag 9

Munnar

Vandaag verkennen we het stadje Munnar en zijn groene omgeving. Uitgestrekte heuvels, meer theeplantages dan je kunt tellen en exotisch groen tot in de verre verte. Munnar, gelegen in het binnenland van de staat Kerala, is een van de meest welvarende en naar onze mening mooiste plekken in Zuid-India! De natuur is hier ongelooflijk mooi. Theeplantages, watervallen, regenwouden, allerlei soorten kruiden, stuwdammen en indrukwekkende vergezichten: het natuurschoon is er in overvloed. Het is een fijne tussenstop in de natuur na de hectiek en chaos van andere stops tijdens je India reis.

Inbegrepen maaltijden : Ontbijt

Hotel: The panoramic getaway

Dag 10

Van Munnar naar Periyar (100km)

In ongeveer drie uur rijden we naar het Periyar Nationaal Park. Periyar is een natuurgebied van bijna 800 km midden in de westelijke Ghats. Het staat bekend vanwege de vele dieren die er voorkomen. Zo vind je er meer dan 1000 olifanten, minimaal 45 tijgers en leven er meer dan 260 vogelsoorten. Op het prachtige meer van Periyar maken we een boottocht onder begeleiding van een een gids. Dit meer wordt door vele dieren gebruikt als drinkplaats en je hebt hier dan ook veel kans op het zien van wilde dieren. Naast olifanten en tijgers, heb je de kans om onder meer antilopen, apen, herten, zwijnen, vliegende eekhoorns, ijsvogels of de zeldzame neushoornvogels te spotten.

Inbegrepen maaltijden : Ontbijt + avondmaal

Hotel: Carmelia Haven Resort

Dag 11

Van Periyar naar Alleppey (130km)

Na het ontbijt rijden we naar Allepey, het vertrekpunt van een ontspannende boottocht door de backwaters van Kerala. We maken een boottocht met een tradionele Kerala woonboot (Kettuvalam) door de backwaters, een prachtig gebied vol kanalen, meren, velden, palmbomen, rijstvelden, waterplanten en boomgaarden. Achter de kustlijn van Kerala liggen vele meertjes en lagunes die met elkaar verbonden zijn door middel van een kanalenstelsel. De riviertjes en kanalen hebben een totale lengte van maar liefst 1500 km. Op de smalle stukjes grond tussen de kanalen zijn kleine dorpjes ontstaan. De dorpjes in dit schilderachtige natuurgebied zijn omgeven door duizenden palmbomen. Mensen varen, zwemmen, wassen, vissen en baden in het water. Op een rustige plaats gaan we voor anker en brengen we de nacht door aan boord.

Inbegrepen maaltijden : Lunch + ontbijt + avondmaal

Hotel: Xandari Riverscapes

Dag 12 tot 14

Strandvakantie in Mararikulam

We rijden van Allepey naar Mararikulam voor enkele dagen te genieten van een welverdiende standvakantie. Mararikulam, een stranddorp, staat bekend om zijn zeer mooie strand dat bekend staat als Marari Beach of Mararikulam beach. Het is een van de mooiste strandbestemmingen in India en werd door National Geographic beoordeeld als een van 's werelds top vijf hangmatstrandjes. Het slaperige dorpje Mararikulam ligt ongeveer 11 km van Allepey en is een idyllische locatie voor een vakantie.

Inbegrepen maaltijden : Ontbijt

Hotel: Abad Turtle Beach resort

Dag 15

Van Mararikulam naar Kochi / Cochin (50km)

Na uw ontbijt vertrekken met onze chauffeur naar de kleurrijke stad Kochi / Cochin aan de Arabische Zee. Deze havenstad met ruim een miljoen inwoners trok eeuwenlang handelaren uit China en de Arabische Wereld die naar Kochi kwamen om specerijen te kopen die in de heuvels van Kerala werden verbouwd. Ook zijn er in de stad sporen van de Portugese en Hollandse zeevaarttraditie terug te vinden. Al deze verschillende nationaliteiten hebben hun stempel op het stadsbeeld gedrukt.

We bezoeken de Joodse Stad, de wijk met de uit 1568 daterende Synagoge. Daarna bezoeken we Fort Cochin, dat niet zo zeer een fort is als wel een wijk met interessante overblijfselen uit het Portugese, Hollandse en Britse verleden. Aan de kust ten noorden van het Fort bij de toegang tot de haven ziet u een van de meest pittoreske beelden van Kochi: de Chinese visnetten.

's Avonds staat er een kathakali-dansvoorstelling op het programma, het traditionele dansdrama van Kerala. Deze bijna 500 jaar oude kunstvorm is van oorsprong een religieuze dans, met themas uit de Ramayana en de Mahabharata. Op tempelbinnenplaatsen en dorpspleinen vinden ook nu nog steeds uitvoeringen plaats, die vaak tot in de vroege uurtjes doorgaan. Aangezien de meeste hedendaagse bezoekers van een kathakali-voorstelling niet zo lang willen opblijven, worden er verkorte versies door de danscentra georganiseerd, die slechts twee uur duren. De opleiding van de dansers neemt acht jaar in beslag.

Inbegrepen maaltijden : Ontbijt + avondmaal

Hotel: Crowne Plaza

Dag 16

Terug naar huis

Vandaag een transfer naar de luchthaven van Cochin voor je terugvlucht.

Inbegrepen maaltijden : Ontbijt

THE Park

Chennai

Het moderne designhotel The Park in Chennai verwelkomt haar gasten in een stijlvolle sfeer. Ruime, elegant ingerichte kamers zijn uitgerust met alle wenselijke voorzieningen. In de restaurants worden de authentieke Indiase en internationale gerechten geserveerd. Het buitenzwembad, de spa en het kapsalon nodigen de gasten van het hotel The Park uit tot ontspanning.

Four points by Sheraton

Mahabalipuram

Four Points by Sheraton Mahabalipuram Resort & Convention Center ligt in Mahabalipuram en biedt een buitenzwembad en een fitnesscentrum. Het resort biedt gratis WiFi en parkeergelegenheid. De accommodatie is voorzien van airconditioning en een satelliet-tv. De eigen badkamer is uitgerust met een douche en gratis toiletartikelen. Alle kamers hebben een balkon. Four Points by Sheraton Mahabalipuram Resort & Convention Center beschikt over een 24-uursreceptie. Het eigen restaurant Petals serveert meerdere gerechten.

Palais de Mahe - CGH Earth

Dit heritage luxe hotel, gelegen in het centrum van Pondicherry is een absoluut pareltje. Het hotel is vrij nieuw, maar heeft de uitstraling en grandeur van een oud koloniaal gebouw. Het hotel ligt midden in de stad, maar straalt een zekere rust uit. Centraal op de binnenkoer, ligt een prachtig en perfect onderhouden zwembad. Bovendien biedt het rooftop "a la carte" restaurant, uitstekende gerechten aan van goede kwaliteit.

Sangam

Tanjore

Temidden van de historische tempels van Thanjavur bevindt zich het Sangam Hotel. Door zijn toplocatie komt het hotel tegemoet aan de behoeften van elke reiziger die de Tanjavur cultuur wil ervaren. Het hotel telt 54 mooi ingerichte kamers die beschikken over al het nodige modern comfort.

Heritage Madurai

Madurai

Wil je de hectiek van Madurai ontvluchten en nét even wat meer luxe dan bij de gebruikelijke hotels? Dan is het Heritage Madurai een goede keuze. De ruime en sfeervolle kamers liggen verspreid over een groot groen terrein en sommige kamers hebben zelfs een open badkamer en privé zwembadje in de ommuurde tuin. Heeft uw kamer dit niet? Niet getreurd, want bij het hoofdgebouw is een groot gemeenschappelijk zwembad, vormgegeven als de waterbassins bij tempels.

The panoramic getaway

Munnar

Panoramic Getaway is een prachtig 5-sterrenhotel met een luxe en relaxte sfeer. Het hotel heeft twee verwarmde zwembaden waarvan één een infinity pool is die behoort tot het Adults Only gedeelte. Bij beide zwembaden kun je genieten van een prachtige zonsondergang. Zoals de naam al doet blijken, is het uitzicht in het hele hotel sowieso fenomenaal! 's Avonds hoor je de krekels en als je wakker wordt doe je de gordijnen open en kijk je direct richting de prachtige heuvels vol met bomen.

Carmelia Haven Resort

Periyar

Een fantastisch resort met mooi zwembad, gelegen in een thee- en kardemonplantage. Het hotel biedt een uitgebreid wellness aanbod aan en is gespecialiseerd in verschillende soorten ayurvedische massages. De met veel hout ingerichte kamers beschikken over een balkon. Een kabel-tv en thee- en koffiefaciliteiten zijn aanwezig. In restaurant Kolumban wordt een selectie van Indiase, Chinese en Europese gerechten geserveerd.

Xandari Riverscapes

Alleppey

De rivierscapes van Xandari zijn een vloot van woonboten die varen langs het meer Vembanad en in de backwaters van Alleppey. De woonboten zijn aangemeerd in de buurt van de brug Pallathuruthy. De traditionele woonboten, genaamd "kettuvallams", hebben hout uit de lokale wijnplantages uit de omgeving, met de hand gestikt door lokale ambachtslieden met kokosnoten van kokosnoot. De boten hebben 1, 2 of 3 slaapkamers met airconditioning. Je kan genieten van het uitzicht vanaf het dek, of via het raam van de slaapkamer.

Abad Turtle Beach resort

Mararikulam

In een prachtige en weelderige tropische tuin, met vijvers, palmen, struiken en bloemen ligt het kleinschalige Abad Turtle Beach resort. Zoals de naam al doet vermoeden ligt het resort aan het strand. Het resort heeft ook een kleurrijke vlindertuin aangelegd en een kruiden- en moestuin waar producten worden verbouwd die in de keuken van het restaurant gebruikt worden om mee te koken. Dit is een heerlijke plek om te genieten van de natuur en het strand en even helemaal tot rust te komen.

Crowne Plaza

Kochi / Cochin

Crown plaza is een prachtig hotel met mooie grote en goed onderhouden kamers,ruime badkamer met bad en douche.Het eten was lekker,vriendelijk personeel ,goede service. Het luxe Crowne Plaza Kochi biedt elegante en moderne kamers met uitzicht op de Backwaters en op de stad. Dit hotel ligt aan de ringweg. Er zijn 4 eet- en drinkgelegenheden beschikbaar.

richtprijzen

Onderstaande prijzen voor deze rondreis Zuid-India, zijn richtprijzen per volwassene persoon, inclusief internationale vluchten. Voor kinderen die op dezelfde kamer als de ouders verblijven, zijn er ook kortingen. Toeslagen in het hoogseizoen zijn niet verrekend in deze richtprijs. Indien je met 4 of meer personen reist, kunnen bepaalde kosten gedeeld worden en zal de prijs ook zakken. We kunnen steeds hetzelfde programma aanbieden met goedkopere hotels in een lagere categorie.

dubbel kamer
richtprijs per persoon €2500

Inbegrepen

 • Internationale vluchten vanuit Brussel of buurlanden
 • 15 overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig
 • Overnachtingen op basis van standaard kamers
 • Ontbijt in ieder hotel + 6x avondmaal
 • Alle transfers zoals beschreven met Engelstalige privé chauffeur
 • Verloop van het dagprogramma zoals beschreven
 • Engelstalige lokale gidsen in iedere stad
 • Alle entreegelden
 • BTW en taksen

Niet inbegrepen

 • Overige maaltijden
 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • Visumkosten
 • Fooien
 • Annulatie- & bijstandverzekering
Contacteer ons

Arena Travel BVBA | Halensebaan 148 - 3290 Diest

013 / 33 41 02 | eb.levartanera@ofni

A5833 | BE 0899.335.104

dinsdag, donderdag en zaterdag van 13:30 tot 18:00
Of steeds beschikbaar op afspraak

©2020 Arena Travel BV - Webdesign by FastFocus Studios

VVR