Rondreis Jordanië met privé wagen en chauffeur

8-daagse rondreis : koninklijke schatten van Jordanie

vanaf €2280
tot 31/03/21
7 nachten
Jordanië

Een verrassend mooie rondreis Jordanië met privé chauffeur! Reis mee naar de Romeinse stad Jerash, de indrukwekkende vergeten stad Petra, de zinderend rode woestijn van Wadi Rum, de extreem zoute Dode Zee en rust uit op het prachtige strand aan de Golf van Aqaba. Tijdens deze rondreis Jordanië bezoek je de belangrijkste trekpleisters die het land te bieden heeft.

Hoogtepunten

 • Jerash
 • Amman
 • Petra
 • Wadi Rum
 • Dode Zee
 • Mount Nebo

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Amman en v.v.
Je kunt de reis eventueel uitbreiden of verlengen.

Goed om te weten

De routesuggesties die wij hebben uitgewerkt voor deze rondreis Jordanië, kunnen ook naar eigen inzicht worden aangepast, zowel in dagen als in de te bezoeken plaatsen.

Dag 1

Brussel - Amman

Vertrek vanuit Zaventem of Brussel Zuid voor de aansluitende Royal Joranian vlucht naar Amman. Bij aankomst onthaal en transfer naar uw hotel

hotel: Landmark

Dag 2

Amman - Woestijnkastelen - Amman

Na het ontbijt ontdekking van Amman. Bezoek aan o.a. de citadel vanwaar u een mooi uitzicht heeft over de stad, het archeologisch museum, het Romeins theater,... Na het middagmaal excursie naar de Woestijnkastelen. Vroeger werden ze gebruikt als halteplaatsen op de karavaanroute, handelsposten en verdedigingsposten. Bezoek aan Qasr Amra met zijn prachtige fresco’s en mozaïeken, Al Kharanneh en Qasr Al Azraq dat vroeger diende als hoofdkwartier van Lawrence of Arabia.

hotel: Landmark

Inbegrepen maaltijden : ontbijt, lunch, avondmaal

Dag 3

Amman - Jerash - Ajlun - Amman

Na het ontbijt dagexcursie naar de best bewaarde Romeinse site Jerash. U bezoekt er de grote triomfboog van Hadrianus, de Cardo Maximus, de 600m lange Romeinse hoofdstraat en de Tempel van Zeus. In de namiddag rijdt u verder tot aan Ajlun voor een bezoek aan de burcht Qala’at ar-Rabad. Deze burcht werd door de Arabieren opgetrokken om zich te beschermen tegen de kruisvaarders. Gelegen op een heuvel heeft de burcht een prachtig uitzicht over de omgeving. Terugkeer naar Amman voor het avondmaal en overnachting.

hotel: Landmark

Inbegrepen maaltijden : ontbijt, lunch, avondmaal

Dag 4

Amman - Madaba - Mt. Nebo - Kerak - Petra

Ontbijt. Vertrek naar Madaba. Hier staat de Grieks-orthodoxe St-Georges kerk waar mozaïeken bewaard zijn gebleven uit de 6de eeuw. De meest indrukwekkende is er één waarop de kaart van Palestina staat afgebeeld. Nadien bezoekt u tevens de Neboberg. Vanop deze plaats aanschouwde Mozes het Beloofde Land. Verderop langsheen de Koningsweg bevindt zich het plaatsje Kerak. Bij de kruisvaarderburcht van Kerak kan u nog steeds de water-reservoirs zien. Middagmaal tijdens de bezoeken. Doorreis naar Petra.

hotel: Petra Guesthouse

Inbegrepen maaltijden : ontbijt, lunch, avondmaal

Dag 5

Petra

Na het ontbijt, bezoek aan Petra, een bezoek dat u niet mag missen tijdens uw reis door Jordanië. Deze in de rotswand uitgehouwen stad van de Nabateeërs is een belangrijk monument van de mensheid. Een unicum naar omvang en schoonheid. Alvorens de schatkamer, Al-Khazneh, te bereiken, gaat u door een 2 km lange kloof (Siq genaamd). Reeds hier zal u verwonderd staan van de kleurschakeringen in de rotswanden. De Schatkamer behoort tot de mooiste bouwwerken van de Roze Stad. Verder zijn het amfitheater, de Grote Offerplaats en Ed-Deir dat te bereiken is na een klim van 900 treden zeker de moeite waard. Overal zal u getuige zijn van het kleurenpalet dat de zon op de rotsen tovert. Middagmaal in het restaurant op de site. In de late namiddag keert u terug naar uw hotel.

hotel: Petra Guesthouse

Inbegrepen maaltijden : ontbijt, lunch, avondmaal

Dag 6

Petra - Wadi Rum - Dode Zee

Vertrek naar het land van Lawrence of Arabia, Wadi Rum. Deze fascinerende woestijnvlakte is een vaste etappe tijdens de meeste reizen doorheen Jordanië. Jeeps brengen u gedurende 4 uur naar de mooiste plekjes van dit magische landschap. Buitengewone kleurschakeringen en rotsformaties geven u het gevoel op een andere planeet te zijn. Na het middagmaal doorreis naar de Dode Zee.

hotel: Movenpick Dead Sea

Inbegrepen maaltijden : ontbijt, lunch, avondmaal

Dag 7

Dode Zee

Vrije dag. Hier kan u op het water drijven zonder onder te gaan. Met een zoutgehalte van 33% bevat de Dode Zee ca. tien keer meer zout dan alle andere zeeën ter wereld. Aan het water wordt een geneeskrachtige werking toegeschreven.

hotel: Movenpick Dead Sea

Inbegrepen maaltijden : ontbijt, lunch, avondmaal

Dag 8

Dode Zee - Amman - Brussel

Transfer naar de luchthaven van Amman voor de terugvlucht

Inbegrepen maaltijden : ontbijt

Onderstaande prijzen voor deze rondreis Jordanië, zijn richtprijzen per volwassene persoon, inclusief internationale vluchten. Voor kinderen die op dezelfde kamer als de ouders verblijven, zijn er ook kortingen. Toeslagen in het hoogseizoen zijn niet verrekend in deze richtprijs.

dubbel kamer
prijs per persoon vanaf €2280

Inbegrepen

 • Vluchten met Royal Jordanian (Q-klasse).
 • Luchthaventaksen en fuel.
 • 7 overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig.
 • Maaltijden volgens het programma.
 • Diensten van een Engelssprekende chauffeur en een monumentengids in Jerash en Petra (2u).
 • Alle bezoeken, ingangsgelden en transfers zoals beschreven in het programma met a/c wagen.
 • Documentatiemap per kamer.
 • Visumkosten (8 weken voor afreis dienen we in het bezit te zijn van een kopie van de internationale reispas).
 • BTW en taksen

Niet inbegrepen

 • Persoonlijke uitgaven zoals dranken.
 • Gebruikelijke fooien.
 • Annulerings- en of bijstandsverzekering.
Contacteer ons

Arena Travel BVBA | Halensebaan 148 - 3290 Diest

013 / 33 41 02 | eb.levartanera@ofni

A5833 | BE 0899.335.104

dinsdag, donderdag en zaterdag van 13:30 tot 18:00
Of steeds beschikbaar op afspraak

©2020 Arena Travel BV - Webdesign by FastFocus Studios

VVR