14-daagse rondreis Noord-India

Een fascinerende rondreis doorheen koninklijk Rajasthan

vanaf €1950 per persoon
ganse jaar boekbaar
13 nachten
India

Deze rondreis Noord-India situeert zich in de koninklijke provincie Rajasthan. In deze regio bevinden zich de grote bouwwerken en monumenten die India rijk is. Met als hoogtepunt uiteraard een bezoek aan de wereldberoemde Taj Mahal. Deze rondreis is een uitstekende kennismaking met India. Gewoon genieten van alle luxe en comfort, onder deskundige begeleiding van uw Engelstalige chauffeur en lokale gidsen.

Richtprijs vanaf €1950 per persoon is inclusief internationale vluchten en logement in kwalitatieve hotels. Voor een exacte prijs, maken we steeds een offerte op maat.

Begeleiding door Engelstalige privé chauffeur

Vanaf je aankomst in de luchthaven van Delhi, tot en met je terugvlucht, zal één vaste chauffeur je over het de ganse route op sleeptouw nemen. Deze chauffeur spreekt vlot Engels en kan je in vertrouwen nemen. Bij bepaalde problemen of vragen, kun je steeds bij hem terecht. Vervoer in een normale personenwagen, voorzien van airco en het nodige comfort. Is jouw gezin of groep groter, dan kan er ook een minibus voorzien worden.


Lokale gidsen

Bij het bezoek van de verschillende sites en steden, zal er steeds een lokale gids aanwezig zijn. Deze gidsen zijn doorgaans gediplomeerd en hebben een zeer goede kennis over de geschiedenis van hun streek.

Uitbreidingen & aanpassingen

Deze rondreis Noord-India kan op verschillende manieren worden uitgebreid. Populaire verlengingen zijn een uitstap naar Varanasi (lijkenverbranding) of Amritsar (gouden Sikh tempel). Maar ook een tijgersafari of strandvakantie op de Malediven behoort tot de mogelijkheiden.


Beste reisperiode

Dit gebied in Noord-India kun je het beste bezoeken tussen oktober en april, of eventueel tijdens het regenseizoen in juli, augustus en september. De maanden mei tot juni is de ‘hete periode’ en dan kan het met name in de woestijn van Rajasthan echt té warm worden. Na deze ‘hete periode’ volgt een regenperiode van juli tot september waarbij er af en toe in de namiddag een flinke verkoelende regenbui valt. Aangezien Rajastan een tamelijk droge provincie is, kun je deze reis prima doen in de regentijd / het moessonseizoen. In de maanden oktober tot maart is de temperatuur aangenaam (ca. 25 graden Celsius) en wordt het wat droger.

Je reis begint in Delhi, waar je vaste chauffeur je zal ophalen aan de luchthaven. Vanuit Delhi maken we een lus doorheen de provincie Rajasthan. Onderweg houden we halt bij de belangrijkste dorpen, steden en trekpleisters. Als afsluiter mag uiteraard een bezoek aan  de Taj Mahal in Agra niet ontbreken.

Reisroute

Dag 1

aankomst in Delhi

Bij aankomst in Delhi zal je privé chauffeur je opwachten aan de luchthaven. Vervolgens rijden we naar het hotel, waar je kan ontspannen na een lange vlucht.

Delhi is al bewoond vanaf de 6e eeuw voor Christus en is de hoofdstad geweest van vele koninkrijken. De stad is vele malen verwoest en herbouwd en wordt de "stad der steden" genoemd. De cultuur van Delhi is beïnvloed door de verschillende heersers en volkeren. De stad staat hierdoor vol met prachtige monumenten en historische gebouwen.

Inbegrepen maaltijden : avondmaal

Hotel: Jaypee Siddhart

Dag 2

bezoek van Delhi

Vandaag heb je een dagtour in Delhi. Je ochtendtour begint met Old Delhi, gebouwd door de Mughal-keizer Shah Jahan in 1639 na Christus. Je bezoekt de Raj Ghat waar de vader de onze natie, Mahatma Gandhi gecremeerd werd. Je bezoekt het museum dat gebouwd werd om hem te herdenken. Je wordt langs het iconische Rode Fort en Chandni Chowk gereden, een zeer populaire en drukke markt in Old Delhi.

Later gaan we naar de volgende stop - Jama Masjid, een van de iconische, historische en grootste moskeeën in India - gebouwd door Shah Jahan. Een ritje met een riksja (optioneel) in Chandni Chowk kan best interessant zijn in dit drukke en levendige gedeelte van de binnenstad. De talrijke lokale winkels verkopen kleding, juwelen, huishoudelijke artikelen, enz.

In de namiddag bezoek je de Qutub Minar, aangeprezen als de grootste minaret van India. Qutub Minar, een UNESCO-werelderfgoed, werd in 1192 gebouwd door de Turkse heerser Qutub-Ud-Din Aibak. Je gaat dan verder naar het graf van Humayun, nog een andere UNESCO-werelderfgoedlocatie.

Je volgende stop is de India Gate in New Delhi, gebouwd ter nagedachtenis van de onbekende soldaat. Je wordt langs het parlementsgebouw, het presidentiële huis en andere gebouwen van de regering gereden. Je laatste stop is bij de Lakshminarayan-tempel. Een tempel gewijd aan Lakshmi en Lord Narayana.

Inbegrepen maaltijden : ontbijt

Hotel: Jaypee Siddhart

Dag 3

Van Delhi naar Mandawa (230km)

Tijd om Delhi te verlaten en richting Mandawa te rijden. Mandawa is een kleine stad in de Shekhawati regio.
De dorpen van Shekhawati staan ​​bekend om de geschilderde haveli's (herenhuizen) en hebben het hoogste aantal fresco's ter wereld.

De Marwaris waren een invloedrijke zakengemeenschap in deze regio en in de 19e eeuw verlieten velen hun families om naar grotere steden te migreren. In de steden slaagden deze families erin om een zakenimperium uit te bouwen. Met dit geld bouwden de Marwaris deze haveli's in hun geboortestreek. De huizen werden door de beste kunstenaars versierd met prachtige fresco's.

Bij aankomst in Mandawa krijg je een rondleiding met gids doorheen de pittoreske straten van deze stad. Verschillende huizen zijn geopend en kunnen aan de binnenkant bezocht worden.

We overnachten vandaag in Castle Mandawa, een authentiek kasteel uit de 18de eeuw dat werd omgebouwd tot een hotel.

Inbegrepen maaltijden : ontbijt + avondmaal

Hotel: Castle Mandawa

dag 4

Van Mandawa naar Bikaner (225km)

Bikaner werd in de 15e eeuw gesticht door Rao Bika en staat bekend om zijn prachtige fort, kamelenboerderij en bazaars.

Tijdens de middagtour door Bikaner wordt je meegenomen naar het verbazingwekkende 16e-eeuwse rechthoekige Junagadh-fort, gebouwd door Raja Jai ​​Singh, een generaal in het leger van Mughal-keizer Akbar. Het is een van de weinige forten van Rajasthan die op de begane grond werd gebouwd. Het prachtige fort is een goed voorbeeld van architectuur met zowel Rajput als Mughal invloeden.

Inbegrepen maaltijden : ontbijt

Hotel: Gajner palace

dag 5

Van Bikaner naar Jaisalmer (330km)

Vandaag rijden we na het ontbijt richting Jaisalmer. Onderweg maken we nog een tussenstop bij de de fameuze Karni Mata rattentempel. Hier lopen duizenden ratten rond, zonder dat iemand ze wegjaagt of wil doden. Sterker nog, hier worden de dieren vereerd.

Bezoekers gruwelen ervan, maar toch komen ze bewust naar de tempel in het dorp Deshnoke. Niet voor de tempel, maar voor hun vaste bewoners; de zwarte rat. Dit tempelbezoek is optioneel. Na dit bezoek rijden we verder naar Jaisalmer.

Jaisalmer, gelegen in de Thar-woestijn van Rajasthan, is een oude stad met een rijke cultuur en geschiedenis. Deze stad heeft als bijnaam ‘de Gouden Stad’, vanwege de schitterende zandstenen architectuur die goudkleurig weerkaatst in de felle zon. Tijdens de dagen van weleer maakte de stad deel uit van de Zijderoute. De kleurrijke smalle straatjes vol winkeltjes, markten, poorten en pleinen geven je het gevoel even in de Middeleeuwen beland te zijn. Aan restaurantjes is ’s avonds geen gebrek, talloze knusse eetgelegenheden zitten verstopt in en boven de huizen en pleinen. Het indrukwekkende rotsfort dat statig boven de stad uit prijkt, draagt natuurlijk flink bij aan de sprookjesachtige uitstraling van Jaisalmer.

Inbegrepen maaltijden : ontbijt

Hotel: Gorbandh palace

Dag 6

Jaisalmer

's Ochtends is uw eerste reisbestemming het fort van Jaisalmer, een van de oudste nog levende forten ter wereld. Het fort is gebouwd met behulp van een gele goudkleurige steen, waardoor het ook bekend staat als "Sonar Quila" of "The Golden Fort". De paleizen van Maharwals bevatten decoratieve ontwerpen van houtsnijwerk die de schoonheid van dit fort versterken. In het fort bezoeken we ook een prachtige Jain tempel.

De volgende stop in je programma is een bezoek aan enkele van de haveli's rondom het fort. Ondermeer de Salim Ji Ki Haveli, gebouwd met gele zandsteen en ontworpen in verschillende architecturale stijlen.

Bij valavond brengt de chauffeur je naar de 'Sam Sand Dunes' voor een korte kameelsafari. Aanschouw vervolgens de prachtige zonsondergang te midden van de woestijn.

Inbegrepen maaltijden : ontbijt

Hotel: Gorbandh palace

Dag 7

Van Jaisalmer naar Jodhpur (285km)

Jodhpur, ook wel bekend als de 'Sun City' of 'Blue City'. Jodhpur is de op een na grootste stad in Rajasthan en de voormalige hoofdstad van het Marwar-koninkrijk. Het is genoemd naar de oprichter Rao Jodha die deze stad in 1459 stichtte. De stad lag op de route van Delhi naar Gujarat en was een handelscentrum voor koper, opium, zijde, etc.

In de namiddag zullen we het Meherangarh fort bezoeken. Dit imposante fort is één van de grootste forten in India, gelegen op een zandstenen heuvel, op een hoogte van 120 meter.

Inbegrepen maaltijden : ontbijt + avondmaal

Hotel: Indana palace

Dag 8

Van Jodhpur naar Udaipur via Ranakpur (250km)

Vandaag rijden we naar Udaipur en onderweg bezoeken we de Chamukha Jain tempel van Ranakpur. Deze prachtige tempel dateert uit de 15e eeuw en is volledig uit marmer gemaakt. Het gedetailleerde beeldhouwwerk in deze tempel is als een lust voor het oog.

Na het bezoek van de Jain tempel, rijden we verder richting Udaipur. Udaipur, bekend als de stad van de meren, of het Venetië van het oosten, was de historische hoofdstad van het koninkrijk Mewar. De stad werd in 1559 gesticht door Rana Udai Singh.

Inbegrepen maaltijden : ontbijt

Hotel: Shikarbadi

Dag 9

Udaipur

Na het ontbijt, starten we de dag met een bezoek van het City Palace, gelegen aan de oever van het Pichola-meer. Dit paleis werd in 1559 gebouwd door Maharana Udai Mirza Singh. Je volgende stop is de Jagdish-tempel, gebouwd door Maharana Jagat Singh. De architectuur van deze tempel is gebaseerd op Indo-Arische stijl en is opgedragen aan Heer Vishnu. De tempel is één van de grootste heiligdommen van Udaipur.

Namiddag rijden we rond het Fatehsagar-meer en stoppen we bij het gerenomeerde museum 'Bhartiya Lok Kala Mandir'. Dit is een soort van volksmuseum, gewijd aan de de lokale cultuur en gebruiken. Als afsluiter van dit bezoek, kijken we nog naar een voorstelling in het poppentheater.

Inbegrepen maaltijden : ontbijt

Hotel: Shikarbadi

Dag 10

Van Udaipur naar Pushkar (275km)

Vandaag rijden we na het ontbijt naar het hindoeïstische pelgrimsoord Pushkar. Volgens de legende is deze plaats ontstaan toen Brahma (de Schepper) een lotusbloem uit zijn hand op de aarde liet vallen. Op de 3 plekken waar de bloemblaadjes vielen ontstonden er 3 meertjes midden in de woestijn.

Alles in Pushkar draait om het meer. Het is omgeven door witte tempels en er zijn 52 ghats, trappen die naar het water leiden, één voor elke maharadja van Rajasthan, waar diverse rituelen worden gehouden. Mensen bidden, nemen een ritueel bad en geven offers. De as van Ghandi is ook in dit meer uitgestrooid. Pushkar wordt daarom ook wel "klein Varanassi" genoemd. Indrukwekkend om te zien.

We bezoeken de Brahma tempel, één van de weinige tempels ter wereld die aan hem gewijd zijn. We bezoeken als afsluiter een lokale markt.

Inbegrepen maaltijden : ontbijt + avondmaal

Hotel: The Pushkar Bagh

Dag 11

Van Pushkar naar Jaipur (140km)

We verlaten Pushkar en rijden verder naar Jaipur. Vervolgens bezoeken we het Amer fort. Je wordt naar de ingang van het fort gebracht op de rug van een olifant (optioneel). Dit prachtige fort is gebouwd in rode zandsteen en marmer door Raja Man Singh en is verdeeld in vier secties met elk een binnenplaats.

In de binnenstad van Jaipur wordt je naar Maharaja City Palace gebracht. Een koninklijk paleis met zeven verdiepingen en een observatorium. Dit stadspaleis is een perfecte mix van drie stijlen : Mughal, Rajput en Europees.

We ronden de dag af met een bezoek aan de bazaars in Jaipur. Jaipur is beroemd om zijn lokale ambachten. Je kan er tal van handgemaakte producten terugvinden. Ondermeer kleding, tapijten, edelstenen en sieraden.

Inbegrepen maaltijden : ontbijt

Hotel: Pearl Palace Heritage Boutique Hotel

Dag 12

Van Jaipur naar Agra via Fatehpur Sikri (240km)

Op weg naar Agra, bezoeken we de UNESCO werelderfgoedlocatie 'Fatehpur Sikri'. Fatehpur Sikri was een keizerlijke stad, die in de 16e eeuw werd gebouwd door keizer Akbar. In dit gebouwencomplex woonde vroeger de Mughal keizer en zijn hofhouding. Later is het complex in onbruik geraakt omwille van een gebrek aan water.

Na het bezoek van Fatehpur Sikri rijden we naar Agra,de voormalige hoofdstad van Hindustan. Agra is de belangrijkste toeristische bestemming van India. Hier bevindt zich namelijk de Taj Mahal, die we de volgende dag zullen bezoeken.

Bij aankomst in Agra bezoeken we vandaag het door UNESCO tot werelderfgoed uitgeroepen Rode Fort. Het fort is omsloten door een 2,5 km lange vestingmuur. In dit fort dwaal je langs kamers, moskeeën, vrouwenvertrekken, binnenpleinen en prachtige tuinen.

Inbegrepen maaltijden : ontbijt + avondmaal

Hotel: Jaypee palace

Dag 13

Van Agra naar Delhi (230km)

Bij zonsopgang bezoeken we de wereldberoemde Taj Mahal. Het licht op dit wereldwonder is dan prachtig, magisch en betoverend. De Taj Mahal werd gebouwd in opdracht van Shah Jahan als mausoleum voor zijn overleden vrouw, die in het kraambed gestorven was. Lang heeft hij er niet van kunnen genieten, want zijn zoon die hem opvolgde zette hem gevangen in het Rode Fort. Hij keek uit op de graftombe van zijn vrouw.

Na het bezoek van de Taj Mahal rijden we richting Delhi voor een overnachting in het Holiday Inn airport hotel.

Inbegrepen maaltijden : ontbijt

Hotel: Holiday Inn New Delhi International Airport

Dag 14

Vertrek terug naar Brussel

De chauffeur brengt je naar de luchthaven om in te checken voor de terugvlucht.

Inbegrepen maaltijden : ontbijt

Jaypee Siddharth

Delhi

Hotel Jaypee Siddharth werd geopend in 1981, maar de laatste grote renovatie dateert van  2007. Het hotel bevindt zich op een centrale locatie in het commerciële centrum van Delhi.

De moderne kamers zijn voorzien van airco, centrale verwarming en strijkfaciliteiten voor de gasten. Daarnaast hebben sommige kamers een uitzicht op de tuin.

Het restaurant biedt een warme sfeer en serveert Chinese en Indiase specialiteiten. Gasten kunnen ook genieten van snacks en tapas aan de bar.

Castle Mandawa

Mandawa

Castle Mandawa is een oud fort dat een aantal jaren geleden is omgebouwd tot een luxueus heritage hotel. Castle Mandawa is een mooie mix tussen oud en nieuw, middeleeuwse torentjes, oude balkons en mooie familieportretten wisselen elkaar af met de moderne faciliteiten waarover het hotel beschikt. Het hotel beschikt over verschillende restaurants, geniet van een drankje in de veranda bar of van een heerlijk diner in de tuin met romantisch kaarslicht. Het is allemaal mogelijk! Andere voorzieningen van het hotel zijn een zwembad en Spa, mogelijkheden voor een Ayuverdische massage, poolen, tafeltennissen en biljarten. De kamers in het hotel zijn ruim en traditioneel ingericht. Geen één kamer is hetzelfde ingericht en alle kamers zijn voorzien van airconditioning. De kamers zijn voorzien van alle comfort voor een fijn verblijf.

Gajner palace

Bikaner

Gajner Palace is een Grand Heritage Paleis van de HRH Group of Hotels. Het paleis ligt op 30 minuten rijden van Bikaner. Gajner paleis werd gebouwd aan de oever van Lake Gajner door Sir Ganga Singhji, een van de grootste maharadja van Bikaner, in de eerste decennia van de twintigste eeuw.

Gajner Palace werd gebruikt als een jacht plaats van de voormalige Maharadja's en het bezoeken van de Britse hoogwaardigheidsbekleders tijdens de dagen van de Raj. Tijdens het bewind van Maharaja Ganga Singhji, werd dit paleis gebruikt voor grote jachtpartijen en weelderig entertainment.

Het paleis in rode zandsteen, is een prachtig staaltje van architecturale grandeur. Dit beroemde paleis in Rajasthan is een van de meest luxueuze paleizen om het leven van het koningshuis te zelf ervaren.

Gorbandh palace

Jaisalmer

Het Gorbandh Palace Hotel is een mooi heritage hotel, centraal gelegen in de woestijnstad Jaisalmer. Vanuit het hotel heeft u schitterende uitzichten over de nabijgelegen Sam zandduinen en het Fort van Jaisalmer. Dit mooie hotel heeft drie restaurants, waaronder een openluchtrestaurant, een gezellig cafeetje en een bar, een zwembad en er zijn internetfaciliteiten in het hotel aanwezig. De kamers zijn allen verzorgd en ruimtelijk ingericht, met uitzicht over de tuinen en het zwembad. Elke kamer heeft een eigen balkon en is voorzien van airconditioning, telefoon, televisie, minibar, koffie-/theezetfaciliteiten en een nette badkamer met bad en/of douche.

Indana palace

Jodhpur

Indana palace is een mooi 4-sterren plus luxe hotel in Jodhpur. In de architecturale stijl van dit hotel, zijn veel invloeden terug te vinden van oude Indiase paleizen. Geniet na een drukke dag van een duik in het zwembad of kom met een cocktail tot rust aan de prachtig ingerichte hotelbar.

Shikharbadi

Udaipur

Hotel Shikarbadi beschikt over een buitenzwembad en biedt een adembenemend uitzicht op de heuvels van Aravalli. Met wat geluk
zie je in de ochtend verschillende wilde dieren vanaf uw kamerterras. Het hotel ligt op slechts 5 km van het City Palace Museum, het Pichola-meer en Gulab Bagh and Zoo. In de hele accommodatie is gratis WiFi beschikbaar.

The Pushkar Bagh

Pushkar

The Pushkar Bagh Resort is gebouwd in de stijl van een traditionele 'mahal' of paleis en wordt omgeven door een woestijnlandschap. Het hotel vormt met zijn 2 binnentuinen en zwembad een groene oase van rust. Daarnaast is er ook een bar en een restaurant.

Tweepersoonskamer: de kamer is voorzien van een tweepersoonsbed en een eigen balkon of terras. Daarnaast beschikt de kamer over airconditioning, gratis wifi, een bureau en een badkamer met een bad of douche, een toilet en een haardroger.

Pearl Palace Heritage Boutique Hotel

Jaipur

Dit hotel is uniek, met prachtige kamers die elk een eigen thema heeft. Zodra je het hotel binnenstapt, zul je onder de indruk zijn van de lobby en alle mooie handgemaakte kunst en details. Elke centimeter van dit hotel is bedekt met prachtige kunstwerken: de muren, de vloer, het plafond.

De gangen zijn versierd met steensnijwerk en je hebt hierdoor meer het idee dat je door een heilige tempel loopt. Het is een beetje donker, maar dat draagt bij aan mysterieuze sfeer. Elke gang is anders, met verschillende wanddecoraties en houtsnijwerk.

Het hotel heeft negen verschillende kamers en elk heeft een ander thema en een eigen verhaal.

Het hotel heeft nog een andere vestiging en hier vind je het Peacock Rooftop Restaurant. Dit is eigenlijk de nummer twee van de top 10 beste restaurants in Jaipur volgens TripAdvisor. Het eten is er heerlijk. Ze serveren geen alcohol, maar wel heerlijke mocktails. De lichtjes overal geven het restaurant een geweldige sfeer. Iedere avond is er een band die traditionele Indiase muziek speelt. Een gratis tuktuk wordt aangeboden door het hotel om je heen en weer te brengen.

Jaypee palace

Agra

Het Jaypee Palace hotel ligt in het centrum van Agra, aan Fatehabad Road. Dit prachtige hotel is gebouwd van rood zandsteen en marmer en ligt in een megagrote, groene tuin met veel exotische planten. Het luxe Jaypee Palace hotel heeft meer dan 300 kamers en beschikt verder over een zwembad, Turks bad, een spa, kapper, biljart, bowlingbaan, ruimte voor videaogames, nachtclub en nog veel meer faciliteiten. Het hotel heeft tevens meer dan vijf restaurants met keuze uit verschillende keukens.

Holiday Inn New Delhi International Airport

Delhi

Natuurlijk loopt het niet over van persoonlijke sfeer, zo'n Holiday Inn, maar voor een nachtje nabij de luchthaven is het een prima keuze. Heel praktisch gelegen op enkele minuten van de terminal biedt het smetteloze kamers tegen een goede prijs.
Voor wie wat actie wil zijn er een buitenzwembad en een fitnessruimte aanwezig, en voor de nodige ontspanning een spa. Het uitgebreide ontbijtbuffet is een absolute topper in dit hotel.

richtprijzen

Onderstaande prijzen voor deze rondreis Noord-India, zijn richtprijzen per volwassene persoon, inclusief internationale vluchten. Voor kinderen die op dezelfde kamer als de ouders verblijven, zijn er ook kortingen. Toeslagen in het hoogseizoen zijn niet verrekend in deze richtprijs. Indien je met 4 of meer personen reist, kunnen bepaalde kosten gedeeld worden en zal de prijs ook zakken. We kunnen steeds hetzelfde programma aanbieden met goedkopere hotels in een lagere categorie.

dubbel kamer
richtprijs per persoon €1950

Inbegrepen

 • Internationale vluchten vanuit Brussel of buurlanden
 • Overnachtingen in de vermelde hotels
 • Overnachtingen op basis van standaard kamers
 • Ontbijt in ieder hotel
 • 5x avondmaal (Delhi (1), Mandawa (1), Jodhpur (1), Pushkar (1), Agra (1))
 • Alle transfers zoals beschreven met vaste privé chauffeur
 • Verloop van het dagprogramma zoals beschreven
 • Lokale en gediplomeerde gidsen bij de verschillende monumenten
 • Alle entreegelden
 • BTW en taksen

Niet inbegrepen

 • Overige maaltijden
 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • Visumkosten
 • Fooien
 • Annulatie- & bijstandverzekering
Contacteer ons

Arena Travel BVBA | Halensebaan 148 - 3290 Diest

013 / 33 41 02 | eb.levartanera@ofni

A5833 | BE 0899.335.104

dinsdag, donderdag en zaterdag van 13:30 tot 18:00
Of steeds beschikbaar op afspraak

©2020 Arena Travel BV - Webdesign by FastFocus Studios

VVR